Σε Συνεντεύξεις

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφερόμενος στην απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και σκοτεινή υπόθεση στην οποία τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανσή της, ώστε να παρασχεθούν όλες οι απαιτούμενες και αναγκαίες εξηγήσεις στους πολίτες».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «εμείς ως πολιτική παράταξη δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν λάβουμε τις αναγκαίες απαντήσεις. Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας. Και δεν το λέμε μόνο επειδή είναι ο δικός μας πρόεδρος. Θα μπορούσε να είναι ο πολιτικός αρχηγός άλλου κόμματος, ένας δημοσιογράφος, ένας συμπολίτης μας».

Ερωτηθείς για το αν η υπόνοια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η απόπειρα έγινε στην Ελλάδα, ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε πως «δεν είναι υπόνοια. Είναι δεδομένο. Η ανίχνευση της απόπειρας δεν έγινε από έναν ιδιώτη, αλλά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι το μοναδικό κινητό τηλέφωνο Ευρωβουλευτή στο οποίο βρέθηκε ίχνος απόπειρας. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα παρακολούθησης, συνακρόασης, υποκλοπής. Αλλά ένα πρόγραμμα παγίδευσης, πλήρους «ρομποτοποίησης», που καθιστά το κινητό τηλέφωνο εργαλείο στα χέρια ενός τρίτου, με παράνομους σκοπούς», ενώ υπενθύμισε ότι «η Google σε δημόσια ανακοίνωσή της πριν από μερικές μόλις εβδομάδες εκτίμησε ότι το Predator έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο κρατικά υποστηριζόμενων ερευνών σε μία σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και η Ελλάδα».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.