Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη στον τ/σ OPEN Beyond και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη

  • Ο κόσμος νιώθει ότι υπάρχει μια ρευστότητα στο πολιτικό σύστημα με όλα όσα εξελίσσονται στη βουλή τις τελευταίες μέρες τα οποία είναι προσβλητικά για τη δημοκρατία. Πρέπει να θέσουμε ένα βασικό κριτήριο: αν ο πολίτης πρέπει να επιλέγει τα πολιτικά κόμματα που λένε με σαφήνεια και συγκεκριμένη στόχευση τα ίδια πράγματα τα τελευταία χρόνια ή αυτούς οι οποίοι αλλάζουν κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο απόψεις και θέσεις. Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει αλλάξει την θέση της για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα πάρα πολλές φορές, από τα ζητήματα της οικονομίας. Μέχρι τα ζητήματα της δημοκρατίας και των θεσμών και από τα ζητήματα της Ευρώπης, μέχρι τα θέματα της Βενεζουέλας. Όλο αυτό είναι κάτι που διώχνει τους πολίτες. Όλη αυτή η σύγκρουση δε δίνει ποσοστά ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ, δίνει ποσοστά στη Χρυσή Αυγή.
  • Με το συνέδριο, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και τις θέσεις μας απέναντι στους πολίτες. Ειδικά στη συμφωνία των Πρεσπών είχαμε ταχθεί εξ αρχής απέναντι, διότι δεν διασφάλιζε τα εθνικά μας συμφέροντα. Όποιος προσπαθεί να βάλει σε κίνδυνο και την θέση της παράταξης, το σαφές προοδευτικό και πολιτικό της μήνυμα, και κυρίως, όποιος βάζει πλάτη σε μία κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε αποδομή και στηρίζεται σε βουλευτές οι οποίοι κυκλοφορούν με μηχανές και νομίζουν ότι χάλασε το αυτοκίνητό τους, δυστυχώς δεν μπορούν να είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έρχεται και ζητάει από τους προοδευτικούς πολίτες να τον στηρίξουν, όταν στους κόλπους του έχει κρατήσει βουλευτές και υπουργούς που ήταν στους ΑΝΕΛ και ευτελίζουν το ρόλο του βουλευτή.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία του. Την είχε και ως αντιπολίτευση και την είχε και ως κυβέρνηση. Και για να βγάλει προοδευτικό πρόσημο και προοδευτικές πολιτικές.Στα δικά του χρόνια το πετρέλαιο και η θέρμανση έγιναν είδος πολυτελείας, στα δικά του χρόνια τα ληξιπρόθεσμα έφτασαν στο θεό, στα δικά του χρόνια χάθηκε το μέτρο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Άυτό έρχεται ως αποκορύφωμα με το απόλυτο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και το οποίο ήταν η συμπόρευση με τον κ. Καμμένο στις εκλογές. Άλλωστε ο κ. Καμμένος δήλωσε on camera ότι του πρότεινε ο κ. Τσίπρας να είναι πρώτος στο Επικρατείας και όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να μπουν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μας δυναμώνει καθημερινά η εικόνα που σχηματίζουμε από την επαφή μας με τον κόσμο. Και αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος χρειάζεται πραγματικές λύσεις και απαντήσεις. Έρχονται απόκριες, ο ΣΥΡΙΖΑ ντύθηκε αντιμνημονιακός, ντύθηκε αντιευρωπαϊστής, τώρα μπορεί να ντυθεί και κεντροαριστερός. Ο καρνάβαλος καίγεται κάποια στιγμή και ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα μηνύματα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: XΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΔΟΥΡΟ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ»ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ