Σε Δηλώσεις

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης όταν, το πρωινό της 20ης Μαΐου 1941,  ξεκίνησε η απόβαση από αέρος των Γερμανών ναζιστικών δυνάμεων, η «Επιχείρηση Ερμής», εναντίον του νησιού. Ο Κρητικός λαός ξεσηκώθηκε αυθόρμητα, και με πρωτόγονο οπλισμό υπερασπίστηκε με σθένος και απαράμιλλη ανδρεία τον τόπο του, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο ότι η ελευθερία και η υπεράσπισή της απαιτούν  «αρετή και τόλμη». Χρειάστηκαν 12 μέρες, μέχρι την 1η Ιουνίου 1941, για να καμφεί η αντίσταση των Κρητών και των συμμάχων τους και να καταληφθεί η Μεγαλόνησος. Οι απώλειες  των Γερμανών ήταν βαρύτατες.

Οι Κρήτες δεν υπολόγισαν την συντριπτική γερμανική υπεροπλία, την πιο ισχυρή πολεμική δύναμη της εποχής. Σε πολλά μαρτυρικά χωριά της Κρήτης ακόμη φοράνε μαύρα, τιμώντας αυτούς που έχασαν την ζωή τους από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών. Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ο αγώνας για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων παραμένει συνεχής αλλά αδικαίωτος ακόμη. Όμως, η μάχη της Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα διότι οι συνέπειες της καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη θετική έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη, τον αγώνα και  τη θυσία των αγωνιστών. Όμως, η καλύτερη απότιση τιμής  είναι  ο συνεχής αγώνας για την θωράκιση και αναζωογόνηση της  Δημοκρατίας, την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την επαναφορά του ανθρώπου στο επίκεντρο της πολιτικής.

Να εξασφαλίσουμε ένα  καλύτερο μέλλον για την χώρα, τους πολίτες και την νέα γενιά .   

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Η σιωπή της Ν.Δ. σε όσα είπε ο κ. Γιάννης Λοβερδος είναι εκκωφαντική»Γιώργος Αρβανιτίδης: «Το ΤΑΙΠΕΔ να μην εκχωρήσει τα δικαιώματα του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ»