Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.Α.Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: «Προστασία και στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων, ύστερα από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά».

Κύριε Υπουργέ,

Η πανδημία του κορωνοϊου και τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της, εκτός των ψυχολογικών συνεπειών έχουν επιφέρει και  μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών.

Οι ανατιμήσεις και η συνεχιζόμενη αυξητική τάση των τιμών στην ενέργεια, τα καύσιμα και σε μια σειρά από βασικά αγαθά, όπως είναι τα έλαια, τα κρέατα, τα ψάρια τα φρούτα, τα λαχανικά, τα τυριά κλπ επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση και θέτουν ζήτημα επιβίωσης για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Επιπλέον οι μεγάλες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και των τιμών των καυσίμων,  θα προκαλέσουν αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και αυξήσεις σε μια σειρά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι αρμόδιο για την προστασία του καταναλωτή και εποπτεύει τον Συνήγορο του Καταναλωτή αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Τι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει για την ανάσχεση του κύματος των ανατιμήσεων και την προστασία των καταναλωτών;

-Ποια ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα;

     Ο ερωτών Βουλευτής

    Βασίλης Κεγκέρογλου

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Δημιουργία δομών αποκατάστασης των πασχόντων από το σύνδρομο "long ή post Covid"»Επιτακτική η άμεση έκδοση αποτελεσμάτων διαγωνισμού ΑΣΕΠ 4Κ/2020 και αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»