Σε Δηλώσεις

Οι ανεπαρκείς ρυθμίσεις και η άρνηση του κ. Βρούτση να αποδεχτεί τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής οξύνουν τα προβλήματα και επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.  

  1. Δεκάδες χιλιάδες άνεργοι μένουν χωρίς στήριξη λόγω των λειψών  ρυθμίσεων της Κυβέρνησης και της άρνησης του κ. Βρούτση να τις διορθώσει μιας και αδυνατούν να συμπληρώσουν, λόγω της πανδημίας και των κλειστών επιχειρήσεων, τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να λάβουν επιδότηση ανεργίας οποιασδήποτε μορφής.

Τόσο στη συζήτηση του Νομοσχεδίου όσο και κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, κατάθεσε και εξήγησε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για καταβολή 3μηνου επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους που είναι  εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ  και δεν κατάφεραν  να λάβουν επίδομα ανεργίας ή επιδότηση μακροχρόνιου ανέργου ή εποχικά εργαζόμενου και  δεν είναι δικαιούχοι κανενός άλλου προγράμματος στήριξης του Υπουργείου Εργασίας. Ο Υπουργός  Εργασίας στην τοποθέτησή του, που αφορούσε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, άσχετα με την ερώτηση ζητήματα, αρνήθηκε όχι μόνο να εξετάσει την πρόταση αλλά και την ύπαρξη προβλήματος. Ταυτόχρονα «κατηγόρησε» το Κίνημα Αλλαγής και τον Βασίλη Κεγκέρογλου ότι θέτουν συνεχώς στην Βουλή προβλήματα χωρίς όμως να παραδέχεται ότι αυτά προκαλούνται και οξύνονται  από την ανεπαρκή πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας.

  •  Αδιαφορία και για τα Άτομα με Αναπηρία, αφού στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Βρούτσης αρνήθηκε να εξετάσει και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας για την αναδιάρθρωση του συστήματος χορήγησης των απαραίτητων βεβαιώσεων για ΚΕΠΑ που θα μείωνε, εν μέσω πανδημίας, την ταλαιπωρία των ασθενών, των ιατρών αλλά και του λοιπού  προσωπικού του ΚΕΠΑ με την  καθιέρωση της διετούς ή τριετούς επανεξέτασης αντί της ετήσιας για τις παθήσεις που κατά τεκμήριο έχουν δυσμενή εξέλιξη.
  • Σε 350.000 αυξήθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις, προκαλώντας μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Το χειρότερο είναι ότι από τους δικαιούχους των  175.000 εκκρεμών  κύριων  συντάξεων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μόνο 38.000. Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Βρούτσης  πίστεψε και ο ίδιος το μύθευμα της άμεσης έκδοσής τους,  έτσι  δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 3.500 εργαζομένων του ΕΦΚΑ  και δεν υιοθέτησε έγκαιρα την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των έμπειρων συνταξιούχων του ΕΦΚΑ όλων των ασφαλιστικών τομέων και του Δημοσίου αλλά  με καθυστέρηση 1,5 έτους. Την καθυστέρηση και την   αλαζονεία του κ. Υπουργού  την πληρώνουν οι συνταξιούχοι που αναμένουν χρόνια  τη σύνταξή τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Κυβερνητική πρόκληση η κατάθεση εκπρόθεσμων και μετά την λήξη συνεδρίασης, τροπολογιών- νομοσχεδίων»Eυαγγελία Λιακούλη: «Ο κ. Θεοδωρικάκος και το "φάντασμα" των Χριστουγέννων»