Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, για την απόφαση ουσιαστικής κατάργησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Δυστυχώς η Κυβέρνηση φαίνεται ότι εκλαμβάνει την συναινετική και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία.

Η κατάργηση του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από τους βουλευτές προς τους αντίστοιχους υπουργούς που εισηγήθηκε, απετράπη μεν στην Διάσκεψη Προέδρων, αλλά ο έλεγχος περιορίστηκε με απόφαση της πλειοψηφίας της, σε μια μέρα μόνο ανά εβδομάδα, που μάλιστα ορίστηκε η ίδια και για το νομοθετικό έργο.

Ο περιορισμός αυτός του δημοκρατικού δικαιώματος των βουλευτών προφανώς δεν έγινε λόγω κορωνοϊού αλλά με πρόφαση αυτόν, αφού με την απόφαση αυτή προκαλείται σε μια ημέρα (κάθε Πέμπτη) πολυπρόσωπη παρουσία στον ίδιο χώρο, αντίθετα με όσα εισηγείται η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ, ενώ μένουν κενές έργου η Δευτέρα, η Τετάρτη και η Παρασκευή.

Σημειώνουμε ότι όλα τα παραπάνω έγιναν παρά τις προτάσεις μας, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αφορά μόνο θέματα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Λοβέρδος: Αδύναμες οι δομές υγείας στα μικρά νησιάΦώφη Γεννήματα: Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικό επίδομα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ τώρα