Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Ανέστη Βλάχου

Το Κίνημα Αλλαγής και ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος αποχαιρετούν με συγκίνηση και σεβασμό, τον Ανέστη Βλάχο, ένα σπουδαίο ηθοποιό που σημάδεψε με την αδιάλειπτη παρουσία του το θέατρο και τον κινηματογράφο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Ο Ανέστης  Βλάχος  γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας το 1934  και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου.


Είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες, σε 25 περίπου τηλεοπτικές σειρές και αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Για τις ερμηνείες του στον Κινηματογράφο είχε τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Διαπνεόταν από δημοκρατικές αρχές που τον έφεραν κοντά στην πολιτική, από  τη δεκαετία του 70 και ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά αλλά και με συνδικαλιστική δράση στον χώρο των ηθοποιών.

Το 1977 ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και το 1978 εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπέη, στον Δήμο της Αθήνας.

Η σεμνή και ακούραστη παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και η συνεπής πολιτική του δράση και η υπεύθυνη στάση του απέναντι στην κοινωνία ας είναι παρακαταθήκες για τις νεότερες γενιές.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα: όλα για τους μεγάλους και ισχυρούς εις βάρος των πολιτώνΟμολογία αποτυχίας οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πανδημία