Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νεας Ιωνίας «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»

Πολυάριθμα προβλήματα εντοπίζονται στη λειτουργία του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» όπως έχει καταγγείλει ουκ ολίγες φορές ο Σύλλογος Εργαζομένων χωρίς όμως ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων:

  • Η συνεχιζόμενη πολιτική μετακινήσεων προσωπικού  από το Νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ σε άλλες δομές υγείας καθώς και η τραγική υποστελέχωση τμημάτων του Νοσοκομείου δημιουργούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
  • Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με μία μόνο βάρδια λόγω έλλειψης προσωπικού
  • Τακτικό εξωτερικό παθολογικό ιατρείο δεν λειτουργεί στο Νοσοκομείο εδώ και 1,5 χρόνο και η μονάδα ύπνου εδώ και 6 μήνες
  • Ο λανθασμένος καταμερισμός αιθουσών στο χειρουργείο στη λογική μιας δήθεν «ισονομίας» έχει αυξήσει τη λίστα ασθενών προς χειρουργείο. Συγκεκριμένα: παραμένει κλειστή η Οφθαλμολογική χειρουργική αίθουσα 2 φόρες την εβδομάδα για ακατανόητους λόγους με αποτέλεσμα να περιμένουν προς χειρουργείο πάνω από 600 ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα.
  • Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου λειτουργεί χωρίς να έχει κλείσει για την απαραίτητη διαδικασία απολύμανσης.
  • Τα ύποπτα η επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοίού εξετάζονται σε ακατάλληλα κοντέινερ
  • Καθημερινό φαινόμενο στο Νοσοκομείο αποτελούν οι κλήσεις σε απολογία εργαζομένων για ασήμαντες αφορμές και οι ποινές με στέρηση μισθών χωρίς σοβαρή και έγκυρη τεκμηρίωση, τελευταίο παράδειγμα η παραπομπή  σε ΕΔΕ της Διευθύντριας του οφθαλμολογικού τμήματος επειδή τήρησε τον όρκο του Ιπποκράτη
  • Συνεχίζεται η παρέμβαση της Διοίκησης στο θέμα των αναρρωτικών αδειών κάνοντας η ίδια κρίση προκαταβάλλοντας με ωμό τρόπο την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.

Στα ανωτέρω προβλήματα θα πρέπει να προστεθούν και οι παραιτήσεις ειδικευόμενων από τις χειρουργικές και παθολογικές κλινικές καθώς δεν λαμβάνουν τα ρεπό που δικαιούνται μετά από γενικές εφημερίες.

Τέλος ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ διαμαρτύρεται έντονα για τηνσυμπεριφορά της Διοίκησης απέναντι στις ανάγκες και τα αιτήματά τους γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές τους συνθήκες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1-Είναι σε γνώση σας τα λειτουργικά προβλήματα του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τη Διοίκηση;

2-Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την επίλυση όλων των ανωτέρω προβλημάτων;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Eρώτηση στη Βουλή για τη νέα πυρκαγιά στον προστατευόμενο υδροβιότοπο της Λίμνης ΣτυμφαλίαςΆδεια ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορωνοϊό