Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία ομίλιας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

  • Το Επιτελικό σας κράτος βούλιαξε απότομα στην κακοκαιρία, ενώ το οικοδόμημα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας γκρεμίστηκε βίαια.
  • Στα δυό χρόνια που διαρκεί η υγειονομική κρίση, δεν έχουμε κουραστεί ως Κίνημα Αλλαγής να ζητάμε να στηρίξετε ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ανέλαβε αποκλειστικά την υγειονομική διαχείριση μίας πρωτοφανούς για τη  δημόσια υγεία κατάστασης.
  • Εσείς το μόνο που βρήκατε να πείτε στους υγειονομικούς ήταν ένα ξερό ευχαριστώ χωρίς καμία ανταπόκριση στα χρόνια αιτήματα τους όπως η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και η γενναία αύξηση των μισθών τους.
  • Η ΔΕΗ που έχει κατακάψει τους καταναλωτές με λογαριασμούς – φωτιά λόγω της εκτόξευσης της χονδρικής τιμής της κιλοβατώρας, δεν έχει εκπονήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποδομών της με αποτέλεσμα σε κάθε πλημμύρα, σε κάθε χιονόπτωση και σε κάθε πυρκαγιά να μένουν ολόκληροι οικισμοί χωρίς ρεύμα ακόμα και πολλές ημέρες. Ενώ δεν φροντίσατε η απολιγνιτοποίηση της χώρας να γίνει ομαλά, συντονισμένα και χωρίς να επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι καταναλωτές.
  • Αυτή τη στιγμή ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 5,1% και το εισόδημα των πολιτών έχει υποστεί την μεγαλύτερη συρρίκνωση στην Ευρώπη των 27, με αποτέλεσμα να είμαστε μία δυσανάλογα ακριβή χώρα σε όρους αγοραστικής δύναμης, με υψηλότατη άμεση και έμμεση φορολογία αλλά παροχές στον πολίτη κοντά στο μηδέν.
  • Τι έχετε να πείτε στους αγρότες της Αργολίδας που αν και προετοιμασμένοι για τον πρόσφατο παγετό, προδόθηκαν από το δίκτυο της ΔΕΗ που κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες να βρεθούν απροστάτευτες και να πληγούν ανεπανόρθωτα από τις χαμηλές θερμοκρασίες;
  • Εν ολίγοις και στον αγροτικό τομέα λείπει η στόχευση, η στρατηγική και το όραμα για το μέλλον. Αντίθετα, επιδίδεστε σε μία στείρα διαχειριστική διεκπεραίωση των αγροτικών προβλημάτων, εις βάρος των μικρομεσαίων καλλιεργητών και υπέρ των συμφερόντων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία»Γιώργος Αρβανιτίδης: «Δίκαιη πράσινη μετάβαση - ανθεκτική Ελλάδα. Οι στόχοι που η Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να πετύχει»