Σε Δηλώσεις

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου Υπεύθυνου Κινήματος Αλλαγής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Δένδια

Όπως κάθε φορά η συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια ήταν αφενός ειλικρινής και αφετέρου κάλυψε όλα τα θέματα.

Εκείνο που έχω να πω ως εκπρόσωπος του κόμματός μου σχετίζεται με τη στάση της Τουρκίας αυτή την εποχή. Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξήγαγε την επανένταξη των διερευνητικών επαφών και του μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τους στόλους και τις θάλασσες. Από την άλλη πλευρά όμως από την επομένη της συναντήσεώς του τον Ιούνιο με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και μέχρι σήμερα κλιμακώνει τις διπλωματικές και πολιτικές του ενέργειες σε ό,τι αφορά τα θέματα Ελλάδας και Τουρκίας και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό μιλά πια ανοικτά για διχοτόμηση, τη διχοτόμηση που έχουν καταδικάσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος-ταραξίας και κράτος-ταραξίας είναι αυτό που παραβιάζει μονομερώς τη διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια μιλά με τους χειρότερους όρους για όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις δυνάμεις που ανήκουν στις χώρες εκείνες, οι οποίες συζητούν Διεθνές Δίκαιο και ειρηνική διευθέτηση. Η Τουρκία λοιπόν συμπεριφέρεται πια ανοικτά ως κράτος-ταραξίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμη μία φορά, κάνει διαπιστώσεις»Ευαγγελία Λιακούλη: «Πανδημία έγινε η γυναικοκτονία…»