Σε Συνεντεύξεις

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο reader.gr και τη δημοσιογράφο Βάσω Ασμανίδου, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ως πρωταγωνιστή στις εξελίξεις αυτού του τόπου και εκφραστή του προοδευτικού κόσμου. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξή της στο Reader:

Από τη μάχιμη δικηγορία και την ενασχόληση με τα δημοτικά στη μάχη της επικοινωνίας. Πώς νιώθετε για αυτό;

«Τόσο η δικηγορία όσο και η ενασχόληση με τα κοινά εμπεριέχει το στοιχείο της επαφής με την κοινωνία και της επικοινωνίας με τους πολίτες. Επομένως, είναι γνώριμο και ενυπάρχει στην καθημερινότητά μου».

Αναλαμβάνετε μία θέση ιστορική για το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα κομβική για την πορεία του Κινήματος. Ποιο είναι το στίγμα που θέλετε να δώσετε;

«Το τμήμα Επικοινωνίας και Τύπου της Παράταξης αποτελείται ήδη από ικανά και άξια στελέχη και σε αυτή την καταρτισμένη ομάδα εισήλθα, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των θέσεων, των προτάσεων και των πρωτοβουλιών της παράταξης. Θέσεων τεκμηριωμένων, με ορθό και προοδευτικό λόγο. Ως εκ τούτου το στίγμα είναι κοινό και κοινό είναι και το όραμα: Μία ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική παράταξη με με πυξίδα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία, τη μείωση ανισοτήτων, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, προοπτική για τις νέες γενιές. Μία παράταξη με πρωταγωνιστικό ρόλο και θέσεις».

Όταν λέμε ότι πρέπει να έχουμε «κόμματα του 21ου αιώνα» σημαίνει ότι πρέπει και η θεσμική εκπροσώπησή τους να είναι του 21ου αιώνα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να έχει ένας εκπρόσωπος για να απαντά στις ανάγκες του σήμερα;

«Για να απαντάς στις ανάγκες του σήμερα πρέπει και να τις γνωρίζεις. Να είσαι παρών στα γεγονότα, να είσαι μέρος του συνόλου. Να αφουγκράζεσαι και να μετέχεις. Να έχεις γνώση γιατί η γνώση είναι δύναμη. Μα πάνω από όλα ο λόγος να μην είναι ξύλινος αλλά ειλικρινής. Η κοινωνία γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι βασικά και ισχύουν, ιδίως τον 21ο αιώνα».

Και μιας και μιλάμε για τις ανάγκες του σήμερα, σήμερα οι συμπολίτες μας ενημερώνονται περισσότερο από το διαδίκτυο και κυρίως τα social media. Είστε “engage” με αυτά; Πώς θα το αξιοποιήσετε;

«Έχετε απόλυτο δίκιο, η ενημέρωση κατά κύριο λόγο γίνεται από το διαδίκτυο και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι εξοικειωμένη με αυτά. Το γραφείο Επικοινωνίας και Τύπου ήδη τα αξιοποιεί με σύνεση, προβάλλοντας τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης. Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαι και εγώ».

Εκτιμάτε ότι μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις μέσα στο χρόνο; Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην «αυτονομία» του μετά από 2 εκλογές, στις οποίες ενδεχομένως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση;

«Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ από την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα και αναδείχθηκε πρόεδρός του ο Νίκος Ανδρουλάκης, έδειξε προσδοκία του να γίνει ο εκφραστής του προοδευτικού κόσμου, πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Αυτήν την προσδοκία οφείλουμε πλέον να την μετατρέψουμε σε βάσιμη ελπίδα. Πώς; Με αυτόνομη πορεία, χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε, με προτάσεις και θέσεις ρεαλιστικές και προοδευτικές, με εποικοδομητική αντιπολίτευση, μακριά από τον ελιτισμό της κυβέρνησης και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης».

Τελικά Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε;

«Σκοπός της παράταξης είναι η συνοχή, η ενότητα και η ανανέωση. Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, τα οποία και πλήρωσε, υπάρχει όμως συγχρόνως και μια τεράστια παρακαταθήκη αλλά και εμπειρία. Ο τελικός όμως κριτής είναι η κοινωνία και το αποτέλεσμα θα κριθεί στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Ο τσακωμός στη Βουλή ήταν για το ποιος έχει καλύτερες σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη και με τα στελέχη της Αττικής Οδού»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Οι κοκορομαχίες ενός δικομματισμού του παρελθόντος απαξιώνουν τον κοινοβουλευτισμό και την αξιοπιστία του»