Σε Ανακοινώσεις

Τα τελευταία χρόνια και ιδίως στα χρόνια της πανδημίας στραφήκαμε όλοι λίγο-πολύ στην χρήση των εφαρμογών παραγγελίας. Ωστόσο πίσω από την άνεση της εύκολης παραγγελίας κρύβεται ακόμη μια σελίδα του εργασιακού μεσαίωνα που κάποιες εταιρίες με την συνδρομή της κυβέρνησης επιβάλλουν στην εργασιακή πραγματικότητα.

Οι διανομείς από σκληρά εργαζόμενοι σε ένα πραγματικά επικίνδυνο και αβέβαιο περιβάλλον μετατρέπονται σε Freelancers και μάλιστα εκβιαστικά μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Εδραιώθηκαν λοιπόν στην αγορά μεσούσης της κρίσης προσφέροντας θελκτικά πακέτα αποδοχών και παροχών στους εργαζόμενους ώστε να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα και τώρα επιλέγουν να πλουτίσουν εις βάρος τους. Εις βάρος αυτών που με την σκληρή δουλειά τους τους εδραίωσαν.

Βαφτίζουν λοιπόν την σκληρή και επικίνδυνη μισθωτή εργασία ως εξωτερική συνεργασία όπου ο εργαζόμενος καλείται να αναλάβει μεγαλύτερο και δυσανάλογο των απολαβών του βάρος. Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι το εργασιακό νομοσχέδιο εκτός της διάλυσης των ωραρίων και των εργασιακών συνθηκών θα ήταν πρόδρομος μιας εκτεταμένης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής το «μακρύ και αόρατο χέρι της αγοράς» το οποίο διαλύει κάθε έννοια προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πίσω από τα delivery apps κρύβεται ακόμη μια καλοστημένη φάμπρικα εξαθλίωσης των εργαζομένων και ιδίως των νέων που αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των διανομέων.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παθητική στάση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού που αναίσχυντα πριν λίγο καιρό μίλησε για “αυτοαπασχολούμενα παιδιά” παρουσιάζοντας ως καινοτομία  τα αυτονόητα όπως η συνδικαλιστική εκπροσώπηση, η ασφαλιστική κάλυψη και η θέσπιση κανόνων για την ασφάλειά τους.  Ούτε “αυτοαπασχολούμενα” ούτε “παιδιά” είναι οι υπάλληλοι που παλεύουν καθημερινά για 2 έως 3€ την ώρα.

Δεν μας κάνετε χάρη κ. Μητσοτάκη!

Σταματήστε να αντιμετωπίζετε τους σκληρά εργαζόμενους και την νεολαία ως άλλος Λουδοβίκος με δηλώσεις κενές περιεχομένου που έχουν ως στόχο την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ως νέοι δημοκράτες και σοσιαλιστές αρνούμαστε να δεχτούμε ως κανονικότητα την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Στεκόμαστε στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής και καλούμε την νεολαία να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Στεκόμαστε στο πλευρό των σκληρά εργαζομένων με τα μηχανάκια. Απαιτούμε παρέμβαση του υπ. Εργασίας και άμεση αλλαγή του νόμουΡυθμός Επικαιρότητας - 17.09.2021