Σε Ανακοινώσεις

Στις 31 Μαρτίου 2022, με πρωτοβουλίας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας όλων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην τηλεδιάσκεψη που συντόνισε το μέλος του Τομέα και Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης κ. Παπαδημητρίου Σωτήρης, με τη συμμετοχή της αρμόδιας για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Αντωνίου Τόνιας, τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σκιαδόπουλο Γρηγόρη και με εκπροσώπηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου συμμετείχαν έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη και από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν στελέχη με εμπειρία στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και με μεγάλη διάθεση για προσφορά.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι τόσο οι αποζημιώσεις όσο και τα έργα αποκατάστασης μετά τις πυρκαγιές της προηγούμενου καλοκαιριού έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα πολύ.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση αγνοεί τόσο τις εκκλήσεις των αυτοδιοκητικών της Πελοποννήσου για ουσιαστική υποστήριξη εν όψει της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει, χάριν ταχύτητας, το Σχέδιο Προστασίας Δασών στο ΤΑΙΠΕΔ ένα φορέα με διαχρονική απαξιωτική στάση απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και έντονη ροπή στις αδιαφανείς διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ως θυγατρική του Υπερταμείου βρίσκεται υπό τη διοίκηση των πιστωτών της χώρας. Έτσι δια των επιλογών της η Κυβέρνηση φτάνει να θέτει υπό την υψηλή εποπτεία των πιστωτών ακόμα και την εκπόνηση μελετών κατάρτισης σχεδίων αντιπυρικής προστασίας για 38 κρίσιμα δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Μάλιστα από τα έργα που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ για την προστασία των δασών έχει μείνει μεταξύ άλλων περιοχών και το σύνολο των δήμων της Πελοποννήσου.

Το Κίνημα Αλλαγής εκτός από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί, τον οποίον η Κυβέρνηση συστηματικά απαξιώνει αποφεύγοντας τις απαντήσεις και προσφέροντας έτσι ένα πλέγμα αδιαφάνειας γύρω από τις επιλογές των Υπουργών και του ΤΑΙΠΕΔ, σκοπεύει να κλιμακώσει την κριτική του αλλά και να μεριμνήσει ώστε να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες σε όσους υποπέσουν σε σοβαρές παραλήψεις εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο κινητό σουΡυθμός Επικαιρότητας - 07.04.2022