Σε Ανακοινώσεις

Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης στη Γερμανία για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό και την διοργάνωση σχετικής live streaming εκδήλωσης, στις 10 Απριλίου 2022 -με καλεσμένους αντιπροσωπευτικούς φορείς της Ομογένειας, όπως εκπροσώπους ΕΚ, σχολείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και ελληνιστές/τριες, μαθητές/ριες, ανθρώπους των Τεχνών/Γραμμάτων  κ.α-, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίαση ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού και η Νομαρχιακή Επιτροπή Γερμανίας, παρουσία και της βουλεύτριας και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαράς Κεφαλίδου.

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στην Ομογένεια της Γερμανίας, να λάβει ενεργά μέρος στον διάλογο για να συντάξουν από κοινού με το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ το «Συμβόλαιο 2030 με την Ελληνική Διασπορά», μέρος του οποίου είναι και η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και ο Πολιτισμός.

Στη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής υπάρχει αναρτημένο το κείμενο-πλαίσιο kinimaallagis.gr/συμβόλαιο-2030-με-την-ελληνική-διασπορά/, στη βάση του οποίου θα διεξαχθεί ο διάλογος.

Ήδη, στην Αυστραλία έχει δρομολογηθεί η διαβούλευση και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλες ηπείρους και χώρες.

Κατερίνα Αυξεντίου

Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΤουρκίαςΡυθμός Επικαιρότητας - 14.03.2022