Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής, για την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου
 

Ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το βιβλίο, στέλνει χαιρετισμό σε όλους τους φορείς του βιβλίου, συγγραφείς, εκδότες, τυπογράφους, βιβλιοπωλεία και αναγνώστες με την ευχή την ενίσχυση της βιβλιοφιλίας και φιλαναγνωσίας στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία, ως Κίνημα εκφράζουμε τη στήριξή μας στους εκδότες και τα βιβλιοπωλεία, μετά τις απώλειες εισοδήματος και την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, στηρίζουμε κάθε μέτρο που εξασφαλίζει τα πνευματικά δικαιώματα των  συγγραφέων και ζητάμε την επέκταση θεσμών που ενισχύουν τη φιλαναγνωσία, όπως βιβλιοθήκες, αγορά βιβλίων μέσω ΟΓΑ κλπ, διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ με κύριο άξονα τα σχολεία και με εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Επίσης τονίζουμε την ανάγκη μιας πιο αποτελεσματικής εθνικής πολιτικής για την προβολή και προώθηση του ελληνικού βιβλίου και των Ελλήνων συγγραφέων στο εξωτερικό.
Ενημερώνουμε ακόμη ότι το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας συγκεντρώσει χιλιάδες βιβλία, μέσα από πρωτοβουλία της Προέδρου και του Τομέα εθελοντισμού, πρωτοστατεί  σε μια προσπάθεια για την ίδρυση βιβλιοθηκών στα Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα με ένα καλό βιβλίο να μας συντροφεύει τις μέρες των εορτών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παγκόσμια Ημέρα Γης: η Διεθνής Κοινότητα δρα και αφυπνίζεται, στην Ελλάδα η Κυβέρνηση ζει ήδη σε άλλον… πλανήτηΟι "εκκαθαρίσεις" στο Δημόσιο παραπέμπουν σε καθεστώτα!