Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας Κινήματος Αλλαγής

Η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, πριν από 3 εβδομάδες, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση και την πολιτική προστασία για τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η κυβερνητική αβελτηρία: Κανένα έργο πρόληψης δεν είχε γίνει σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο. Ούτε και στο Σχίνο. Ούτε ζώνες πυρόσβεσης υπήρχαν ούτε καθαρισμοί έγιναν. 

Η Δασική Υπηρεσία παραλείπει να ενεργήσει και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών παρακολουθούν απαθή. 

Ακόμη περιμένουμε την αποκάθαρση αρμοδιοτήτων που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός μετά τον χιονιά και τις καταστροφές της «Μήδειας».

Οι Δήμαρχοι προσπαθούν με ελάχιστα ή ανύπαρκτα μέσα να συμπαρασταθούν στους κατοίκους της περιοχής που παρατηρούν αβοήθητοι τις περιουσίες τους να καίγονται.  

Το πολυ-διαφημισμένο 112, για μια ακόμη φορά, δεν λειτούργησε. Έχουμε τονίσει, κατ’ επανάληψη, ότι μέτρα βιτρίνας χωρίς την απαραίτητη υποδομή σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αποδώσουν. 

Οι δασικοί χάρτες που θα ξεκαθάριζαν τις ιδιοκτησίες και θα αποκαθιστούσαν τη νομιμότητα εντός και γύρω από το δάσος έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

Άβουλοι και μοιραίοι, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της πρόληψης της καταστροφής παρακολουθούν τις ρίψεις των εναέριων μέσων. Ακόμη μια φορά απαράσκευοι, ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 19.05.2021Φώφη Γεννηματά: «Στηρίζουμε το αίτημα ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για τις εξαφανίσεις ανηλίκων»