Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής

Τα εννέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους πληγέντες από τον Ιανό είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ζημιές που υπέστησαν.

Βεβαίως στην απελπισία τους οι άνθρωποι που είδαν το βιός τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες θα δεχτούν και την εξάμηνη παράταση για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων τους, όπως και τα 600 ευρώ για τη «στήριξη» της κατεστραμμένης κατοικίας τους.

Τα μέτρα όμως εκτός από την ανεπάρκειά τους για την αντιμετώπιση των βιβλικών καταστροφών από τον Ιανό, αποτελούν και μια προσπάθεια εντυπωσιασμού. Ανακοινώθηκε ότι θα χορηγηθεί ένα εκατ. ευρώ για κάθε δήμο του οποίου έχει πληγεί το οδικό δίκτυο. Με τι κριτήρια; Ποιος αξιολόγησε τις ζημιές; Ποια είναι τα επιπρόσθετα κονδύλια που θα δοθούν – γενικά και αόριστα – από το ΠΔΕ του ΥΠ.ΕΣ.;

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται άτολμη και δεν ανακοινώνει κανένα μέτρο μακράς πνοής που θα μπορούσε να προλάβει τις φυσικές καταστροφές ή να θεραπεύσει χρόνιες παθολογίες που οδηγούν σε τέτοιες καταστροφές.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Άμεση η ανταπόκριση του Κινήματος Αλλαγής στις καταστροφικές πλημμύρες της ΘεσσαλίαςΕπτά ερωτήσεις και Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ