Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση συμβάσεων δωρεών μεταξύ του Ιδρύματος “ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ” και του Ελληνικού Δημοσίου  στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής:

  • Έχουμε επανειλημμένως τονίσει την σημασία της δωρεάς του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για τον εκσυγχρονισμό του και την καλύτερη εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Χώρας.
  • Εντούτοις, ο τρόπος υλοποίησης της από την κυβέρνηση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.
  • Στο θέμα της υλοποίησης της δωρεάς του ιδρύματος, φαίνεται ότι ακολουθείτε την τακτική «βλέποντας και κάνοντας». Σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε έργο και πότε θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα;
  • Χωρίς να ξεκαθαρίζετε τη θέση σας και να λέτε ευθαρσώς στην ελληνικό λαό τι ακριβώς πρεσβεύετε στον χώρο της υγείας, δημιουργείτε συνθήκες ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Επαναφέρετε στο προσκήνιο το δικό σας δημιουργημα, την ΑΕΜΥ και αποδέχεστε την εμπλοκή της στη δωρεά της ανώνυμης εταιρίας ειδικού σκοπού «Πρωτοβουλία για την Υγεία ΑΕ».
  • Επιπλέον τώρα εσείς πηγαίνετε και ένα βήμα παρακάτω και εισάγετε στη διαδικασία της αξιοποίησης της δωρεάς και τον ΟΔΙΠΥ, μία υπό σύσταση ανώνυμη εταιρία με ευρύτατο αντικείμενο, που ενώ δεν έχει καν ακόμη θεσμοθετηθεί έρχεται να εμπλακεί σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα.
  • Αναθέτετε στο «Ίδρυμα Θώραξ» την υλοποίηση, διαχείριση και τεχνική εποπτεία του εκπαιδευτικού προγράμματος στελεχών Εντατικής Θεραπείας (ιατρών και νοσηλευτών) ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ποιο είναι αυτό το κέντρο και με ποια επιστημονικά κριτήρια γίνεται αυτή η επιλογή, και μάλιστα με αποκλειστικό χαρακτήρα,  δεν μας λέτε.
  • Είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία της Περιφέρειας πάσχουν από κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Βεβαίως,  στα αστικά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Χώρας. Όμως και η υπόλοιπη περιφέρεια δικαιούται το μερίδιο της σε καλύτερα νοσοκομεία, σε πιο εκπαιδευμένο προσωπικό και σε καλύτερες δομές, μεταξύ των οποίων και κλίνες ΜΕΘ. Εντούτοις, φαίνεται ότι για εσάς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και τα νοσοκομεία της περιφέρειας ο φτωχός συγγενής.
  • Την ίδια στιγμή δεν βλέπουμε να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΑΦ που χρηματοδοτεί το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  • Καταληκτικά, θα θέλαμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα προκειμένου και ο ελληνικός λαός να είναι σίγουρος ότι τα χρήματα των δωρεών «θα πιάσουν τόπο».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Ντροπή να μιλάει για βρώμικο '89 ο κ. Κουβέλης και η παρέα του. Ένας από τους στρούκτορες της πολεμικής κατά του Ανδρέα Παπανδρέου το '89»«Προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης να απαντήσει για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στη Βιομηχανία Φοσφωρικών Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης»