Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Αίτημα Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη «Διακομματική συζήτηση για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας και τον οδικό χάρτη των εμβολιασμών»:

Προς

Τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Κο Βασίλειο Οικονόμου

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γεγονός ότι η πανδημία του COVID-19 επέβαλε σε όλο τον πλανήτη και φυσικά  και στην χώρα μας, μία κατάσταση άνευ προηγούμενου και πέραν κάθε γνωστού επιδημιολογικού δεδομένου. Τεθήκαμε ενώπιον ενός αόρατου, επιθετικού και επικίνδυνου ιού, που πλήττει χωρίς  καμία διάκριση τους ευπαθείς συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας και  φύλου. Η μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει απροστάτευτος, ανυπεράσπιστος και χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα είναι το πρώτο βήμα. Εντούτοις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση, υπευθυνότητα και ενεργοποίηση κάθε ικμάδας του επιστημονικού δυναμικού και του πολιτικού προσωπικού της Χώρας μας με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση της πανδημίας. Αυτό καθίσταται εφικτό μόνο επί τη βάσει ενός οργανωμένου και σαφούς σχεδίου  δράσης και υγειονομικής άμυνας, ιδίως τώρα που η μαζική χρήση πολλά υποσχόμενων εμβολίων βρίσκεται προ των πυλών.

Το Κίνημα Αλλαγής, με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις του, έχει αναδείξει χρήσιμες προτάσεις και πρακτικές λύσεις τόσο στο πεδίο του υγειονομικού σχεδιασμού της πανδημίας, όσο και ως προς την συνολική διαχείριση των γενικότερων συνεπειών της.

Με αυτήν την στόχευση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεννηματά, έθεσε πρόσφατα σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας για την δημιουργία ενός  συνολικού «οδικού χάρτη» για την έξοδο της Χώρας από την υγειονομική κρίση και για την θωράκιση της δημόσιας υγείας απέναντι στο επόμενο κύμα της πανδημίας. Περιλαμβάνει μέτρα και συγκεκριμένες πολιτικές στις εξής κατευθύνσεις:

  • της διασφάλισης του ασφαλούς ανοίγματος κατά περιοχές και της επαναφοράς σταδιακά στην επιθυμητή κανονικότητα με ασφάλεια και χωρίς φόβο
  • της διαφάνειας και δημοσιότητας των επιδημιολογικών δεδομένων
  • της  δημιουργίας  δημόσιων δομών αποκατάστασης για τους νοσούντες με κορωνοϊό
  • και της οργάνωσης του εμβολιασμού με στόχο την ευρύτερη δυνατή, ασφαλέστερη και δωρεάν υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πανδημία δοκιμάζει τις πολιτικές αντοχές, τη λογική και την σοβαρότητα όχι μόνο των πολιτών, αλλά και των πολιτικών φορέων που δίνουν το στίγμα στον δημόσιο λόγο με το παράδειγμα και τις προτάσεις τους.

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε  πατριωτικό χρέος μας να συνεισφέρουμε το μέγιστο δυνατό στην εθνική προσπάθεια, ιδίως στην κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε σήμερα μετά από 40 ημέρες περίπου επιβολής γενικού απαγορευτικού.

Για τον λόγο αυτό, σας υποβάλλουμε με την ιδιότητά σας ως προέδρου της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων αίτημα σύγκλισης της με θέμα τη «Διακομματική συζήτηση για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας και τον οδικό χάρτη των εμβολιασμών». Μέσα από τη γόνιμη διαδικασία του κοινοβουλευτικού διαλόγου ευελπιστούμε να καταλήξουμε συναινετικά  σε ένα τελικό πόρισμα, σε έναν οδικό χάρτη, με τα βήματα που απαιτούνται για την επαναφορά της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς και την οργάνωση εκείνων των υγειονομικών δομών που θα αποτελέσουν ασπίδα του πληθυσμού.

Ως μέλη της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων υποβάλλουμε την παρούσα πρόταση με αίσθημα ευθύνης, θεωρώντας ότι η υλοποίησή της θα συμβάλει αφενός στην βαθύτερη εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και αφετέρου στην παροχή στίγματος συνεργασίας και κοινού κοινοβουλευτικού λόγου προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού  και αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.

Οι αιτούντες βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής

Ανδρέας Πουλάς

Γιώργος Μουλκιώτης

Μπαράν Μπουρχάν

Γιώργος Φραγγίδης

Ανδρέας Λοβέρδος

Βασίλης Κεγκέρογλου

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μηδαμινή ενημέρωση συγγενών για τους ασθενείς που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊούΑναγνώριση πρόσθετου εργάσιμου χρόνου αρχαιοφυλάκων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ως χρόνου πραγματικής υπηρεσίας