Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2018

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ – ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σημεία Ομιλίας Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου των προαπαιτούμενων

Οι στιγμές είναι πολύ σοβαρές και δεν είναι ώρα για πανηγύρια. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης να σταματήσουν λοιπόν να πανηγυρίζουν γιατί το νομοσχέδιο που συζητούμε είναι στην ουσία το τέταρτο μνημόνιο.
Πρόκειται για μια σειρά επιβαρύνσεων, δεσμεύσεων και εποπτειών της χώρας για πολλά ακόμη χρόνια χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Άλλωστε και ο κ. Ρέγκλιν είπε ότι η Ελλάδα, στη μεταμνημονιακή περίοδο, θα έχει πολύ σκληρότερη εποπτεία από τις άλλες χώρες που εξήλθαν από τα μνημόνια.
Ξέρουμε πολύ καλά, όπως ξέρουν και οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ότι όχι μόνο ήρθατε στην εξουσία λέγοντας «Όχι σε Όλα» και ψέματα που μετά τα είπατε «αυταπάτες», αλλά και όλα όσα λέτε σήμερα είναι επίσης «αυταπάτες».
Είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Κατρούγκαλο όταν ψηφιζόταν το Ασφαλιστικό ότι όσα έλεγε θα αποδειχθούν ψευδή. Υποστήριζε ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις επειδή θα αυξηθεί το ΑΕΠ αλλά η ανάπτυξη που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο είναι ισχνή και οι συντάξεις μειώνονται κατά 2,5 δισεκατομμύρια μόνο το 2019.
Είχαμε επίσης προειδοποιήσει ότι το ΕΚΑΣ θα αποτελέσει παρελθόν, όπως και έγινε, ότι οι χήρες θα μείνουν απροστάτευτες, όπως και έμειναν ενώ αγνοείτε τις προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει για την αποκατάσταση των συντάξεών τους, ότι οι επικουρικές συντάξεις θα υποστούν πολλαπλές περικοπές και ότι η εύθραυστη προσωπική διαφορά του 18% στις συντάξεις θα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όπως και γίνεται.
Την ίδια στιγμή προχωράτε στην αφαίμαξη των πιο παραγωγικών δυνάμεων αυτού του τόπου. Των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των υγιών επιχειρήσεων. Αυτούς που επιλέξατε να επιβαρύνετε κι άλλο, μόνο για το 2019, με 232 εκατ. ευρώ, επιπλέον των δυσβάσταχτων εισφορών που ήδη πληρώνουν.
Υπάρχει επίσης και η μείωση του αφορολόγητου ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων για την οποία ο κ. Τσακαλώτος δεν παραιτήθηκε όπως έλεγε ότι θα πράξει. Η μείωση αυτή φορτώνεται στις πλάτες των συμπολιτών μας με χαμηλότερο εισόδημα που έχουν περισσότερη ανάγκη. Αυτό είναι το ταξικό πρόσημο των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πως θα εξηγήσει ο κ. Τσακαλώτος ως καθηγητής Οικονομικών, ότι μεταξύ 2016 και 2022 προβλέπεται 30 δισ. αύξηση του ΑΕΠ και την ίδια περίοδο προβλέπονται 57 δισ. πλεονάσματα; Αυτά τα πλεονάσματα τα 57 δισ. ευρώ, έναντι των 30 δισ. αύξηση του ΑΕΠ, από πού θα έρθουν; Δεν είναι απλά φορομπηχτικό αλλά το πλέον δυσβάσταχτο πακέτο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες!
Είναι σαφές ότι θέλετε να παίξετε παιχνίδια και να δημιουργήσετε νέες «αυταπάτες» αποφεύγοντας την προληπτική γραμμή στήριξης. Τι κάνετε όμως; Μαζεύετε αντισυνταγματικά όλα τα αποθεματικά των φορέων και τα συγκεντρώνετε για να έχετε ένα «μαξιλάρι» και να μπορέσετε να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια.
Το απίστευτο πογκρόμ που γίνεται από την κυβέρνηση της «αριστεράς» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σειρά αρμοδιοτήτων με κορωνίδα τα προνοιακά επιδόματα για τα οποία η κ. Φωτίου διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν θα πειράξει τους ΚΑΠ. Σήμερα όμως κάνετε το εντελώς αντίθετο. Μειώνετε τους ΚΑΠ από τα 3.358 εκατ. ευρώ, που είχαν προβλεφθεί για το 2019 σε 2.510 εκατ. ευρώ. Ήτοι, μείωση κατά 848 ολόκληρα εκατομμύρια!
Επιπλέον, αφού τους παίρνετε βίαια και αντισυνταγματικά τα αποθεματικά, τους υποβάλετε και κυρώσεις. Νομοθετείτε “την μείωση του ύψους της ετήσιας ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ του φορέα από τον τακτικό π/υ”, αλλά και -άκουσον άκουσον- “την ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ των μελών του Δ.Σ. του φορέα, ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝ και του ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Οικονομικών Υπηρεσιών”. Η Κυβέρνηση ονειρεύεται δηλ. ότι με Απόφαση δύο Υπουργών της θα μπορεί καθαιρεί, μεταξύ άλλων, όσα όργανα, μονοπρόσωπα ή/και συλλογικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ασκούν εκτελεστικές αρμοδιότητες. Ποιους εννοεί; Το Δήμαρχο; Το Δημοτικό Συμβούλιο; Την Εκτελεστική Επιτροπή; Εάν η κύρωση δεν αφορά τα αυτοδιοικητικά όργανα, γιατί παραλήφθηκε ρητή εξαίρεσή τους; Πώς μπορεί να καθαιρείται αυτοδιοικητικός υπάλληλος-προϊστάμενος από δυο Υπουργούς, κατά παράκαμψη των ισχυουσών πειθαρχικών διαδικασιών;
Είναι η πλήρης παραβίαση του άρθρου 102 του Συντάγματος και η πλήρης κατάργηση του αυτοδιοίκητου! Αυτό πάτε να ψηφίσετε κύριοι της πλειοψηφίας και σκεφτείτε πολύ καλά πριν το κάνετε!
Εκτός εάν επιβεβαιωθούν όσοι λένε ότι σιγά σιγά και υπονομευτικά ετοιμάζετε αυτό που πάντα θέλατε: να έχετε όλη την εξουσία και να επιβάλλετε ένα ισοπεδωτικό ολοκληρωτικό καθεστώς, ενός κομματικού συγκεντρωτικού κράτους και μιας κοινωνίας ισοπεδωμένης, ένα «λιβάδι επιδοματούχων» με κάρτες συσσιτίων.
Ακόμα και τώρα, τόσες ώρες μετά, δεν έχουμε δει κανένα κείμενο συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Σταματήστε να «πουλάτε καθρεφτάκια» γιατί αυτή την ώρα ο ελληνικός νοιάζεται για τα εθνικά ζητήματα αλλά δεν σταματά να νοιάζεται για όσα έχει υποστεί χρόνια τώρα.
Ήρθε η ώρα να τελειώσετε και να μιλήσει ο ελληνικός λαός!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.