Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, για την «εξαφάνιση» 2.000 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο

Ο κ. Μηταράκης παραδέχτηκε πως 2.000 εγκλωβισμένοι στη Μόρια απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους από το νησί της Λέσβου. Το αποκάλυψε η φωτιά που έκαψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι αρμόδιες αρχές όχι μόνο δεν κατάφεραν να τους αποτρέψουν αλλά είτε δεν αντιλήφθηκαν την απουσία τους είτε την συγκάλυψαν. 

Κανείς δεν γνωρίζει αν έφυγαν πρόσφατα, πριν μήνες ή χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται σήμερα. Κανείς δεν γνωρίζει αν συμβαίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα ΚΥΤ του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση, 2.000 αιτούντες άσυλο – φαντάσματα «σιτίζονταν» στις ουρές της Μόριας για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα και μέχρι πρόσφατα. Εκατοντάδες (;) χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την ημερήσια σίτιση ανύπαρκτων ανθρώπων. 

Το Υπουργείο οφείλει να καταγράψει άμεσα και να ανακοινώσει τον πληθυσμό των εγκλωβισμένων σε όλα τα νησιά. Αυτό που συνέβη ήταν εξευτελιστικό για την ελληνική κυβέρνηση.

Η έρευνα για το τι ακριβώς έγινε στη Λέσβο και για το που και αν πρέπει να καταλογιστούν περαιτέρω ευθύνες αφορά τη δικαιοσύνη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η ιστορική υποκρισία και η διπροσωπία στα εθνικά θέματα χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. Με τις δήθεν ορθές επαναλήψεις αυτογελοιοποιούνται.Νάντια Γιαννακοπούλου: «Δεν επιτρέπεται να υποβαθμιστεί άλλο το νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας»