Σε Δηλώσεις

Δήλωση Χρήστου Γκόκα Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής για την ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για μεθοδεύσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων, είναι πολύ σοβαρές και επιβεβαιώνουν τις επισημάνσεις μας για την έλλειψη προστασίας των θέσεων εργασίας γενικότερα.

Η ιταλικών, πλέον, συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εξαγοράστηκε το 2017 από την TRENITALIA, έναντι μόλις 45 εκατ. €, και με επιχορήγηση στη συνέχεια 50 εκατ. € ανά έτος για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών, συνεχίζει να απολαμβάνει την ευνοϊκότατη έως και σκανδαλώδη μεταχείριση και από τη σημερινή Κυβέρνηση, αφού πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών η χορήγηση με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, και πάλι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της σύμβασης για τις άγονες γραμμές (ΥΓΟΣ) και για τα επόμενα 15 έτη με 50 εκατ. € ανά έτος. Ενώ υπάρχουν και άλλες ευνοϊκές συμβάσεις.

Πέρα από την προνομιακή αυτή μεταχείριση η εταιρεία μπορεί να αξιοποιήσει μια σειρά μέτρων που ελήφθησαν και αφορούν πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις. Ενώ δεν ανέλαβε μέχρι σήμερα καμία πρωτοβουλία να αυξήσει το μεταφορικό εμπορευματικό της έργο, όπως έγινε σε άλλες χώρες.

Παρ’ όλα αυτά, η ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεθοδεύει την αντεργατική πολιτική της με έμμεσες απολύσεις 125 εργαζομένων συνολικά, μη ανανεώνοντας συμβάσεις που λήγουν και μη επαναφέροντας εργαζομένους που λήγει η στρατιωτική τους θητεία, δηλαδή έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό.

Ως Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, με τους συναδέλφους Γιώργο Μουλκιώτη και Βασίλη Κεγκέρογλου, καταθέσαμε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στηρίζοντας τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει για τις ενέργειές του, ώστε να αποτραπούν οι επικείμενες απολύσεις, και στην περίπτωση που αυτές πραγματοποιηθούν να απαντήσει αν θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις πρόσφατες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Χαρά Κεφαλίδου: «Το άνοιγμα των σχολείων είναι ρίσκο. Ένα crash test για τον Σεπτέμβριο»Μιχάλης Κατρίνης: «Γενικόλογη και ελλιπής η πρόταση της κυβέρνησης - Να ανοίξει ο διάλογος για την προστασία της πρώτης κατοικίας»