Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Τοποθέτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Βουλευτή Αχαΐας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κας Ξεπαπαδέα, στην Ολομέλεια της Βουλής

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η κα Αν. Ξεπαπαδέα, σήμερα Γ.Γ. για την Καταπολέμηση Διαφθοράς, κατά δήλωσή της σε καθημερινή εφημερίδα (ΕΦΣΥΝ), αναγνωρίζει ότι εκπροσωπούσε ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 την Κυπριακή εταιρεία Hi-MedSolutions Ltd., με έδρα τα γραφεία του Δικηγόρου κ. Αρ. Αρτεμίου στη Λευκωσία. Προφανώς δεν ελέγχεται όπως υποστηρίζει για «την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του». Ελέγχεται γιατί, κατά τον ίδιο χρόνο, είχε διοριστεί, από τις 10 Ιουνίου 2015, Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, έγινε στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς, και από τον Απρίλιο του 2018 ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Η ίδια η κ. Ξεπαπαδέα δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναγνωρίζοντας την εμπλοκή της στην διελκυστίνδα Αρτεμίου-Λαυεντιάδη- Πετσίτη:

«Η “Hi-Med Solutions (Cyprus) Ltd” είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας (σ.σ. θυγατρικής της εταιρείας Λαυρεντιάδη) και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα της απόφασης του κυπριακού δικαστηρίου. Στη δίκη, το ελληνικό Δημόσιο αναγνώρισε την οφειλή της εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη και το νόμιμο των απαιτήσεων της κυπριακής εταιρείας που η ίδια εκπροσωπούσα, όμως άσκησε ανακοπή και μέχρι τώρα δεν έχει καταβάλει το ποσό».

Επομένως, η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης. Μέχρι σήμερα δε, η Κυβέρνηση δείχνει μία ένοχη σιωπή για το θέμα, όταν ο κ. Μ. Πετσίτης, έμμισθος συνεργάτης του κ. Λαυρεντιάδη, – φερόμενος ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ- φίλος του κ. Παππά, εμφανίζεται σε έγγραφα να είναι φορολογικός εκπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Λ. Πιερή και Α. Αρτεμίου, του εντολέα της κας Ξεπαπαδέα.

Σας θυμίζω ότι από τις 6 Ιουλίου 2015, οι Κυπριακές εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη – που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της proton Bank – πέρασαν στη διαχείριση της δικηγορικής εταιρείας Αρτεμίου-Πιερή.

Από τότε, ο «ταλαντούχος και δραστήριος» κ. Πετσίτης εκπροσωπούσε φορολογικά στην Ελλάδα τη Δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου –Πιερρή, ο δε κ. Αρτ. Αρτεμίου, πληρεξούσιος Δικηγόρος του οποίου ήταν η κα Ξεπαπαδέα, όπως αποκαλύφθηκε επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο του 2016 και συνταξίδεψε στη Βενεζουέλα με τον κ. Παππά για δουλειές…εξαγωγής γεωργικών προϊόντων.

Η διαπλοκή των παραπάνω συμφερόντων κινείται μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και Μεγάρου Μαξίμου, δημιουργώντας ένα πέπλο προστασίας για τις επαφές του Υπουργού κ. Παππά με τον Κύπριο Δικηγόρο κ. Αρτεμίου και τις υποθέσεις τους στην Κύπρο, κάτι που μαρτυρά και η επίσκεψη του κ. Παππά- δύο φορές- στον κρατούμενο Ζαννέτο Βενιζέλο στις φυλακές της Λευκωσίας, πρώην υπευθύνου για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ.

Το πέπλο προστασίας απλά έχει αρχίσει να πέφτει.

Β. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

-Η Α. Ξεπαπαδέα έως τις 8-4-2019 ΚΑΙ ώρα 7.22 εμφανιζόταν ως μέλος του Δ.Σ. της ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. στο Γ.Ε.ΜΗ..

-Στις 12.40 της ίδιας μέρας εξαφανίστηκε από το Δ.Σ. το όνομά της. Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι: πότε παραιτήθηκε τελικά ;

-Η ανακοίνωση του Γ.Ε.ΜΗ. (υπ’ αριθμ. 367291/9-2-2016) αναφέρει ότι καταχωρήθηκε το από 14-12-2015 Πρακτικό Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το οποίο αναφέρει πως μετά την αποχώρηση της Αν. Ξεπαπαδέατον Μάιο του 2015 εκλέγεται νέο Δ.Σ..

-Το γεγονός ότι κατά την προαναφερόμενη περίοδο η καΞεπαπαδέα και ο σημερινός Υπουργός κ. Καλογήρου συμμετείχαν με τον κ. Δαμασκόπουλο στην ίδιαδικηγορική εταιρεία, φυσικά δε γεννά κανένα πολιτικό ερωτηματικό γιατί αποδεικνύει από μόνο τις κοινές επαγγελματικές και πολιτικές διασυνδέσεις !!

  • Από τον Μάιο του 2015 μέχρι το Δεκέμβριο 2015 δεν υπάρχει πρακτικό αντικατάστασης του Δ.Σ. δημοσιευμένο στο Γ.Ε.ΜΗ.
  • Αφού η κα Ξεπαπαδέα παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. τον Μάιο 2015 γιατί εμφανιζόταν στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι πρότινος;
  • Εφόσον συμμετείχε στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας, κατείχε μετοχές της ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. ή όχι; Διαθέτει σήμερα μετοχές της εταιρείας ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. και αν τις έχει μεταβιβάσει πότε το έκανε;

-Αναφέρονται στο πόθεν έσχες της κας Ξεπαπαδέα, εφόσον υπήρχε η προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, καταθέσεις στο εξωτερικό και αν ναι σε ποιες χώρες;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.