Σε Συνεντεύξεις

«Χρέος μας είναι η εξέταση των φερόμενων αδικημάτων του κ. Παπαγγελόπουλου με καθαρό νου»

«Μια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής συνιστά πάντα μια σοβαρή νομική διαδικασία» δήλωσε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, στο Thema Radio 104.7, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, συμπληρώνοντας πως χρέος όλων των συμμετεχόντων βουλευτών είναι να εξετάσουν τα φερόμενα ως τελεσθέντα αδικήματα του κ. Παπαγγελόπουλου με προσοχή και με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Λαρισαία πολιτικός, ωστόσο, εμμένει στο γεγονός πως οι εργασίες και οι κρίσεις στις οποίες θα προβεί η Προανακριτική, θα πρέπει να διέπονται από πολιτική ευαισθησία, όπως και «από καθαρό νου».

Κι αυτό «ανεξαρτήτως, αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει το προσωπικό στυλ του κ. Παπαγγελόπουλου, η εκφορά του λόγου του, το ύφος του κ.λπ., γιατί ορισμένοι χαρακτήρισαν προκλητική την ομιλία του στη Βουλή για παράδειγμα», όπως υπενθύμισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την ίδια την φύση των εργασιών της Επιτροπής η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως σκοπός της δεν είναι αναγκαστικά η ενοχοποίηση ενός ανθρώπου, ούτε βέβαια και από την άλλη πλευρά το τυπικό και διαδικαστικό «ξέπλυμά» του, με διαδικασίες «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». 

Για την βουλευτή Λάρισας η Προανακριτική Επιτροπή είναι ένα πολιτικό εργαλείο, με νομική θωράκιση, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην εξέταση των μαρτύρων, ακόμη και των προστατευόμενων, δεδομένου ότι οι καταθέσεις τους έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο και στην ουσία αποτέλεσαν τον πυρήνα της υπόθεσης NOVARTIS.

«Ειδάλλως η διαδικασία θα είναι ‘’ανάπηρη’’, κι όχι τυχαία μάλιστα…» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.