Σε Ανακοινώσεις

Συνάντηση ανοιχτού διαλόγου με εκπροσώπους φορέων της Αθήνας για το «μεγάλο περίπατο» διοργάνωσε ο Τομέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Κογιουμτζής και αντιπροσωπείες του Συλλόγου Πλακιωτών και Φίλων της Πλάκας, της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Παύλου-Πλατείας Βάθης, του Συλλόγου Κατοίκων «Τα Εξάρχεια» και της Προοδευτικής Ένωσης Βοτανικού-Ρουφ.

Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Γραμματέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Γιώργος Π. Αποστολόπουλος ενώ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από τον Γραμματέα Μεταφορών Κώστα Κόκκορη και από τους αναπληρωτές Γραμματείς Μόσχο Κορασίδη, Γιάννη Κίτη και Νίκο Χούτα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων εξέθεσαν αναλυτικά τις θέσεις τους για το ζήτημα. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί από το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων, για την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά των διοργανωτών έγινε εκτενής αναφορά στις ξεκάθαρες θέσεις τους για το σχέδιο και επισημάνθηκαν τα προβληματικά σημεία που υπάρχουν. Τονίστηκε ιδιαίτερα το σοβαρό θέμα της Πανεπιστημίου αλλά και της Ηρώδου Αττικού, για τις οποίες το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την Κυβέρνηση να δοθεί άμεση λύση προς το συμφέρον των πολιτών. Έγινε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην προχειρότητα και στην έλλειψη διαλόγου.

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι αδιανόητη η στρέβλωση ενός οραματικού σχεδίου εμπνευσμένου από μεγάλες προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ακόμα περισσότερο προκλητική η πολιτική αμνησία για τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, η αλόγιστη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και της ηχορύπανσης, ο περιορισμός της ελεύθερης πρόσβασης, η έξαρση της εγκληματικότητας, ο παραγκωνισμός της Ιεράς οδού και της Ακαδημίας Πλάτωνος, η απαξίωση της νέας γραμμής 4 του μετρό και της ενοποίησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο.

Λυπούμαστε επίσης που η Κυβέρνηση κάνει «μεγάλο περίπατο» στην Αθήνα την Κλιματική αλλαγή, διευκολύνοντας την παραγωγή ρύπων με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει προκαλέσει ενώ υποπίπτει και σε πρωτόγνωρες αντιφάσεις για τη χρήση των Ι.Χ. λόγω κορονοϊού.

Ο «μεγάλος περίπατος» θα μπορούσε να είναι ευεργετικός εάν είχε τηρηθεί αυτό που το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση κάθε σύγχρονου πολιτικού σχηματισμού. Έναν ολοκληρωμένο διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε τη μάχη για την Αθήνα και για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη έχει διαπράξει τεράστιο ολίσθημα και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε καμία δημοκρατική Πολιτεία»«Στο ψευτοδίλημμα "σκάνδαλο" ή "σκευωρία", τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Προανακριτική Επιτροπή, απάντησαν καθαρά: και σκάνδαλο και σκευωρία»