Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ανακοίνωση Τομέα Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής, Πρόνοιας του Κινήματος Αλλαγής

Μεγάλη μας παρακαταθήκη στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αναδεικνύεται, στις κρίσιμες αυτές ώρες, το σύστημα ανοιχτής και κλειστής κοινωνικής φροντίδας, που είχαμε αναπτύξει σε όλη τη χώρα, με την πολιτική που ασκήσαμε διαχρονικά, ως κυβερνούσα προοδευτική παράταξη.

Σήμερα συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση να συμβάλλουμε με ουσιαστικές προτάσεις, επισημάνσεις, δημιουργική πολιτική και υπεύθυνη στάση, χωρίς άγονες αντιπολιτευτικές κορώνες, για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον πυλώνα αυτό του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Ιδιαίτερα εργαζόμαστε και αναδεικνύουμε τις συνεχείς πρωτοβουλίες της Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας γιαυτό και χαιρετίζουμε την επανακατάθεση σχετικής τροπολογίας, χθες στις 7 Απρίλιου 2020.

1. Συγκεκριμένα, να γίνει άμεσα υπαγωγή στον Κανονισμό – Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Κ.Β.Α.Ε) του άρθρου 17 του ν. 3863/2010 και οιεργαζόμενοι-απασχολούμενοι στις Μονάδες Πρόνοιας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας (Ε.Σ.Κ.Φ.) και στο Βοήθεια στο Σπίτι ζήτησε με ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π.: Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Κορωναιού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας …κλπ ».

Η Κυβέρνηση έχει χρέος να μην ολιγωρήσει.

2. Δημιουργήσαμε μηχανισμούς και δομές κοινωνικής προστασίας, όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2003 (Ε.Κ.Κ.Α), που διαθέτει, έκτοτε, υπηρεσίες έκτακτης κοινωνικής βοήθειας και μεταξύ άλλων τηλεφωνικό, πανελλαδικό δίκτυο δύο γραμμών, το «197» και το «1107».

Η Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας «197» απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, όπως:

ενήλικοι και ηλικιωμένοι που χρήζουν άμεσης ψυχολογικής και κοινωνικής βοήθειας, άτομα που βρίσκονται σε κρίση, θύματα οικογενειακής βίας και με κίνδυνο βλάβης, θύματα παράνομης διακίνησης, θύματα φυσικών και άλλων καταστροφών.

Η Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας «1107» παρέχει συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε ανηλίκους και γονείς, ενημερώνει και πληροφορεί τους ανηλίκους για θέματα που τους απασχολούν και τους γονείς τους για θέματα ανατροφής και παιδικής προστασίας και τους διασυνδέει ή παραπέμπει στις αρμόδιες Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας. Υποδέχεται επίσης αιτήματα και αναφορές για ανήλικους που βρίσκονται σε κίνδυνο και αντιμετωπίζουν καταστάσεις κρίσης.

Με την ανακοίνωση μας αυτή ευελπιστούμε να συμβάλουμε στην εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών για τις διαθέσιμες πανελλαδικής εμβέλειας κρατικές προνοιακές υπηρεσίες και καλούμε την Κυβέρνηση να τις ενισχύσει άμεσα, αποκαθιστώντας και την 24ωρη λειτουργία αυτών των δυο τηλεφωνικών γραμμών, που σήμερα λειτουργούν από τις 6 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Για τον Τομέα κοινωνικής ένταξης, συνοχής, πρόνοιας Κ.Α.

Η Γραμματέας
Έφη Μπέκου

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Στήριξη του κλάδου των μουσικών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊούΓιώργος Καμίνης: Με καθυστέρηση τα μέτρα για την προστασία των κοινοτήτων Ρομά από τον κορωνοϊό