Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

“Ράβε-ξήλωνε” και στο άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και συνεχίζει τις παλινωδίες. Απέτυχε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα σχολεία, με τάξεις με 15 μαθητές και συνεχή τεστ για τους εκπαιδευτικούς. Παίζει για το άνοιγμα των σχολείων με την αγωνία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Δημιουργεί σύγχυση και προδίδει την έλλειψη στρατηγικής της. Το «ράβε-ξήλωνε» που ακολουθεί μπορεί να είναι το κεντρικό της σύνθημα – ακόμη και για την… ανασχηματισμένη κυβέρνηση με την οποία μας βρήκε το 2021 – αλλά δεν μπορεί να είναι κανόνας για τις ζωές των πολιτών. Οφείλει ν’ αναλάβει τώρα τις ευθύνες της, να πει την αλήθεια και να μην εμπαίζει τους πολίτες, διότι ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα, θα έχει την υπογραφή της. Την έλλειψη σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς και της στρατηγικής της για το ασφαλές άνοιγμα επισήμανε και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Συνωστισμός στις Εκκλησίες: Οι μεγάλες ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι επί ΝΔ οι νόμοι και τα διατάγματα του Κράτους δεν ισχύουν για όλους, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τη δημόσια υγεία. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, πολλές μέρες από την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Δημήτριο και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ήταν, άλλωστε, που και χθες ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και οδήγησε στο συνωστισμό στις εκκλησίες. Γι’ αυτό, νέες συγγνώμες όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη θα ηχούν στα αυτιά των πολιτών ως κοροϊδία και δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις μεγάλες ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη. Περισσότερα ΕΔΩ

Ευπαθείς ομάδες: χωρίς προστασία ακόμη και την περίοδο των γιορτών

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές για την κυβερνητική αναλγησία και την ανυπαρξία των μέτρων στήριξης για τους αδύναμους ήταν οι μέρες των γιορτών. Όπως τονίζει σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου:

  • Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δεν λαμβάνουν καμιάς μορφής επίδομα ανεργίας ή δεν έχουν ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα στήριξης.
  • Περίπου 150.000 συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν ούτε καν προσωρινή σύνταξη.
  • Aπολυμένοι από τους ΟΤΑ εν μέσω lockdown και κορονοϊού, που εργαζόταν μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και άλλων συμβάσεων, δεν έχουν στήριξη.
  • Οι άνεργοι που έληξε το επίδομά τους Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη δεν εντάχθηκαν στη δίμηνη παράταση καταβολής του.
  • Άνεργοι που εδικαιούντο μεν επίδομα ανεργίας, αυτό δεν τους αποδόθηκε, λόγω γραφειοκρατίας.
  • Δεν παρατάθηκε αυτόματα το δικαίωμα αναπηρικής σύνταξης ή προνοιακού επιδόματος για ανάπηρους.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε απορρίψει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για καταβολή επιδόματος ανεργίας επί τρίμηνο σε όσους ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ δεν λάμβαναν καμία μορφή στήριξης και για καταβολή προσωρινής σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και για στήριξη των μικροσυνταξιούχων. Έτσι, ερωτάται ο νέος υπουργός (κ. Χατζηδάκης) εάν προτίθεται ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά με την υιοθέτηση των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.1.2021