Σε Ανακοινώσεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε και υπηρετήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, πέρασαν 100αδες Υπουργοί και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας στην αγωνία του να δείξει ότι δε μιλάει μόνο με τον καθρέπτη του κι ότι έχει και κάποιον ακόμα να μιλήσει, υπουργοποίησε δύο στελέχη τα οποία ήταν στο ΠΑΣΟΚ πολύ παλιότερα. Ειδικά για την κ. Ξενογιαννακοπούλου είχε ξανά ακουστεί το ενδεχόμενο της υπουργοποίησής της, από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται και θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει στην καινούρια του θέση.

Το για ποιο λόγο μπήκαν αυτά τα στελέχη στην Κυβέρνηση Τσίπρα είναι κάτι που θα πρέπει να το απαντήσουν οι ίδιοι. Τα σχόλια τα οποία γίνονται κι είναι δικαιολογημένα, σχετίζονται με το ότι μιλάμε για μία κυβέρνηση «τουρλού». Δεν καταλαβαίνει κανείς ούτε πολιτικό ούτε στρατηγικό ούτε ιδεολογικό στίγμα. Πώς θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι άνθρωποι αυτοί που ήταν ο ένας μέσα στη Βουλή, ο άλλος ήταν έξω από τη Βουλή και του έριχνε γιαούρτια. Ο ένας ήταν στο Υπουργείο κι ο άλλος ήταν έξω και του έχτιζε την πόρτα. Όλοι αυτοί πώς θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να βοηθήσουν τη χώρα να πάει μπροστά; Δε γίνεται αυτό. Ο καθένας στο δικό του μυαλό μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό, το μήνυμα όμως είναι αυτό το οποίο παίρνει η κοινωνία. Ότι, δηλαδή, δεν αλλάζει κάτι στη ζωή του. Ο κ. Τσίπρας έκανε επιλογές οι οποίες δεν έχουν καμία λογική, πέρα από αυτήν που είπαμε στην αρχή, να δείξει, δηλαδή, ότι επιχειρεί να κάνει μία διεύρυνση. Κανένας, όμως, εκτός από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πειστεί ότι αυτό ήταν μία πραγματική διεύρυνση.

Υπάρχουν απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από αυτήν την κυβέρνηση. Τι είναι αυτό το οποίο έκανε το το left.gr, που χαρακτήριζε την κ. Παπακώστα ως «Ζαρούλια της Νέας Δημοκρατίας» να κατεβάζει την ανάρτηση, χωρίς κάτι να δείχνει ότι η κ. Παπακώστα έχει μετανιώσει για αυτό το οποίο έλεγε; Ούτε συγγνώμη δε ζήτησε. Κάνουμε λόγο για μία δήλωση στην οποία η κ. Παπακώστα χαρακτήριζε τους μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα ως «κατσαρίδες». Δεν αναφερόταν σε πολιτικούς της αντιπάλους. Αν μία πολιτικός που έλεγε τον κ. Τσίπρα αριβίστα κι ότι είναι αυτός που στοίχισε στη χώρα το τρίτο κι αχρείαστο μνημόνιο, είναι μία βουλευτίνα που θέλει να την κάνει Υπουργό, είναι πρόβλημα δικό της και δικό του, ας τα βρούνε.

Για την κ. Νοτοπουλου και την θέση της

Επειδή ακούσαμε και πάρα πολλά για την κ. Νοτοπούλου, θα κριθεί ο καθένας πολύ αυστηρά από το έργο το οποίο θα κάνει και δε θα κριθεί από οτιδήποτε άλλο. Είναι κακή μια συζήτηση που αναπαράγει συνθήκες που πολλές φορές αδικούν είτε γυναίκες είτε άνδρες και σχετίζονται και με την ηλικία τους και με το φύλο τους. Από αυτό θα κριθεί και η κυβέρνηση καθώς και θα κριθεί και η δουλειά της αυτή που θα κάνει ή ήδη κάνει και η κ. Νοτοπούλου.

 Εμείς ήμασταν από την αρχή απέναντι στη δημιουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δεν προσέφερε τίποτα παρά μόνο κάποια ραντεβού του κ. Τσίπρα.

Δεν είδε κανένας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα τη ζωή του να αλλάζει χάρη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κι από αυτό κρίνεται κι η κ. Νοτοπούλου κι ο κ. Τσίπρας κι από αυτό θα συνεχίσουν να κρίνονται. θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, καθώς πολλές φορές βρίσκουμε πολλά πράγματα να ασχοληθούμε, αλλά δε βρίσκουμε την ουσία της πολιτικής κι αυτό είναι αυτό με το οποίο κρίνουμε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004 – 2009

Μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη συζήτηση για τις ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση Καραμανλή από το 2004 έως το 2009. Για τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου σχετικά με την παραπομπή του κ. Καραμανλή, είναι ενδεικτικό είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη ότι ακόμα και το 2009 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αυτό το οποίο ήθελε ήταν να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Και, παρά το γεγονός ότι το πληρώσαμε, δεν το μετανιώνουμε, διότι έτσι έπρεπε να γίνει. Είναι άλλες οι πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες μπορούμε να συζητήσουμε κι είναι άλλο αυτή η δηλητηρίαση που υπάρχει στις φλέβες του ελληνικού λαού τα χρόνια του αντιμνημονίου κι ύστερα, με δηλώσεις κάτω των περιστάσεων που δεν αφήνουν τη χώρα μας να αλλάξει σελίδα.

Για το διχασμό που επικρατεί

Κανείς από εμάς δε μπορεί να ξεχάσει τους προπηλακισμούς, τους διχασμούς, τις κρεμάλες, τους γερμανοτσολιάδες κι όλα τα υπόλοιπα.

Δε μπορεί να ξεχάσει κανένας μας ότι μία σειρά ανθρώπων έταξαν τα πάντα στους πάντες, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σπέρνουμε διχασμό. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Ακούσαμε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια περί ηθικού πλεονεκτήματος, αυτό δεν ανήκει σε συλλογικότητες, αλλά ανήκει σε άτομα. Ένας άνθρωπος ή είναι ηθικός ή δεν είναι ηθικός και είτε είναι πολιτικά σοβαρός είτε δεν είναι πολιτικά σοβαρός. Σήμερα έχουμε το περιθώριο να κρίνουμε το ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα οποία έλεγε όλα τα προηγούμενα χρόνια και γιατί έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Την σκληρή αντιπαράθεση που εμείς κάνουμε θα συνεχίσουμε να την κάνουμε, γιατί θεωρούμε ότι (οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) είναι επικίνδυνοι για τη χώρα με την πολιτική την οποία ακολουθούν, αλλά αυτό έχει ένα όριο, δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ρεβανσισμό από καμία μεριά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.