Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΤ 1

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟ

Είτε το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και αποφάσισε κάποια πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία έπρεπε να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του, είτε το ΚΥΣΕΑ έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και για να βγει ο κ. Τσίπρας να μιλήσει.

Είναι γνωστό ότι ο κύριος Τσίπρας έχει συζητήσει με τον κύριο Ερντογάν για πάνω από 3 ώρες και ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συζήτησης, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά το έχει ζητήσει επανειλημμένως. Στις λίγες ημέρες που θα είναι ακόμα πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να μην προκαλέσει καμιά περαιτέρω ζημιά στα εθνικά συμφέροντα.

Τα εθνικά μας συμφέροντα διασφαλίζονται με εθνική συναίνεση και συνεννόηση.

Για κάθε Έλληνα το κρίσιμο είναι το πώς διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα. Kαι τα εθνικά μας συμφέροντα διασφαλίζονται με συναίνεση – συνεννόηση. Στην πρώτη γραμμή του προβλήματος είναι η Κύπρος. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει επιτέλους από όλα τα κόμματα γύρω από το τι πιστεύουμε για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και το τι περιλαμβάνεται σε αυτήν. Το κρίσιμο είναι το πώς μπορούμε να χαράξουμε μια στρατηγική. Η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη πολιτική αρχηγός η οποία πριν την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, πριν μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης και πριν δούμε να εξελίσσονται οι δηλώσεις του State Department, έκανε μία δήλωση στην οποία έλεγε το αυτονόητο. Ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε όριο και ότι οφείλουμε να εξετάσουμε κυρώσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκό.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.