Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΕΜΑ 104,6

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΠΑΜΠΗ ΚΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΦΕΛΕΚΗ

Ο κ. Τσίπρας αντί για λιτή αφθονία προσφέρει άφθονη λιτότητα.

Χρειάζεται σαφής στρατηγική με συγκεκριμένο πλαίσιο και αξιακό και ιδεολογικό και αυτό ο κ Τσίπρας δεν μπορεί να το υλοποιήσει πια, έχασε την ευκαιρία του το 2015.  Επέλεξε τον κύριο Καμμένο για να συγκυβερνήσει και τώρα δεν μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο του, όσο κι αν προσπαθεί να βρει νέο ιδεολογικό αφήγημα γύρω από μία αφθονία την οποία προσπαθεί να φέρει στην χώρα. O κόσμος γύρω μας περνάει πολύ δύσκολα και χρειάζεται συγκεκριμένους προτάσεις μακριά από κοκορομαχίες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τις καταθέσουμε αυτές τις προτάσεις, έχουμε σχέδιο το σχέδιο Ελλάδα και η παρουσία του κόσμου σε όλες τις ομιλίες της Φώφης Γεννηματά το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει ότι ο κόσμος μας ακούει ξανά.

Έχει επαναλάβει πολλές φορές και η Φώφη Γεννηματά και το είπε και ο κ. Παπανδρέου ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο είναι μια συζήτηση η οποία δεν μπορεί να γίνει σίγουρα σε χρόνο προεκλογικό και ειδικά με την καχυποψία η οποία έχει επέλθει μετά τη στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και απέναντι στην παράταξη αλλά και απέναντι στους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς της παράταξής μας. Έχει πει επίσης η Φώφη Γεννηματά ότι μετά την ήττα που θα υποστεί η παρέα του Μαξίμου, θα ανοίξει ξανά εξ ανάγκης μία διαδικασία η οποία θα αφορά στο μέλλον της προοδευτικής παράταξης. Ο κ Τσίπρας βγαίνει ο ίδιος και όλα τα στελέχη γύρω του με μία τεράστια αλαζονεία και παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τι έχει συμβεί στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας αντί για λιτή αφθονία προσφέρει άφθονη λιτότητα.

Αυτή τη στιγμή εμείς, το λέω με μεγάλη σαφήνεια, δεν συμφωνούμε ούτε με τον κύριο Τσίπρα ούτε με τον κ. Μητσοτάκη . Αν δούμε τις τελευταίες 15 – 20 ημέρες αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές ότι έχουν πολλά κοινά, με κορυφαίο το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει άλλος Πρόεδρος Δημοκρατίας προερχόμενος από τον προοδευτικό χώρο. Αυτό δεν έχει να κάνει με κάτι προσωπικό με τον κ. Παυλόπουλο, έχει να κάνει όμως με το τι εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να συμβολίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά με το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Έχουμε ανοίξει μία διαδικασία. Γίνονται προσυνεδριακές συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή και αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε είναι ότι έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τον διχασμό και της αντιμνημονιακής περιόδου και της περιόδου του 2015.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας. Οι εντολή την οποία έδωσαν οι 212.000 συμπολίτες μας τον Νοέμβριο του 17 ήταν η ίδρυση κάτι νέου κάτι διαφορετικού, με αυτό το νέο το Κίνημα Αλλαγής προχωράμε. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν και από το ΠΑΣΟΚ, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά κι από τα υπόλοιπα κόμματα και έχουν παραμείνει εδώ αλλά και ανένταχτοι πολίτες, θα είναι στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ για να διαμορφώσουμε την πρότασή μας προς τους πολίτες την επόμενη μέρα.

Δεν ζητάμε από κανένα να καταργήσει το κόμμα του, αυτό το οποίο λέμε είναι ότι θα έχουμε ενιαία λειτουργία με συγκεκριμένες αντιλήψεις. Εμείς θέλουμε ενιαία λειτουργία προς σαφή κατεύθυνση και νομίζω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Απομένει η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής για να το επιβεβαιώσει αυτό την Κυριακή του Συνεδρίου.

Επεξεργαζόμαστε την εξέλιξη του σχεδίου «Ελλάδα», αυτό είναι κάτι το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο του συνεδρίου και πιστέψτε με εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Η κρίση είναι εδώ, έχουν περάσει έξι μήνες από όταν ο κ Τσίπρας έλεγε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και για τις 120 δόσεις. Αυτό συμβαίνει διότι και οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της χώρας και δεύτερον πως αντί να κοιτάξει τα δομικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις ασχολείται με άλλα πράγματα..

Όλοι όσοι πίστεψαν ότι μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους με την πρόταση του κυρίου Τσίπρα και σήμερα αντιλαμβάνονται ότι δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε, είναι αυτονόητο ότι μπορούν να συνδιαμορφώσουν μαζί μας την επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής. Είναι κάτι το οποίο το θέλουμε δεν έχουμε εμμονές, δεν έχουμε προκαταλήψεις, έχουμε σχέδιο. Εμείς αυτό που δεν θέλουμε είναι να ξαναδημιουργήσουμε πρότυπα πολιτικών οι οποίοι πηγαινοέρχονται σε κόμματα μόνο για τις καρέκλες. Αυτό είναι νομίζω το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις και απέναντι τους παλιότερους οι οποίοι είπαν ότι εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές στις αξίες και στις ιδέες μας.

Θα γίνει μια ελεύθερη συζήτηση θα ακουστούν όλες οι απόψεις στο συνέδριο, σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα το οποίο συμφωνούμε όλοι είναι η αυτόνομη πορεία της παράταξης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.