Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου:

Ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για εθνικά θέματα και να μην κάνει δηλώσει για «λίγα μέτρα». 

Είναι προφανές ότι η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμβάσεις και αυτό το έχουμε δει να εξελίσσεται και στο Αιγαίο και στον Έβρο και πρόσφατα και παλαιότερα. Και σε αυτό ομονοεί, θεωρώ, όλο το πολιτικό σύστημα. Τουλάχιστον, όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής είναι κάτι το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο, αυτή είναι η στάση την οποία έχει ακολουθήσει η Φώφη Γεννηματά και στα ευρωπαϊκά φόρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και με το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Από εκεί και πέρα, το θέμα δεν υπήρχε μέχρι να κάνει τις δηλώσεις ο κ. Δένδιας στην ΕΡΑ. Από εκείνο το σημείο και μετά, για τα «λίγα μέτρα», εμείς είπαμε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες. Είναι ένα ζήτημα αυτό και ένας υπουργός εξωτερικών οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή ο Α. Λοβέρδος ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Δένδια, περιμένουμε την ενημέρωση αυτή, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, η συγκεκριμένη δήλωση, γιατί εκεί στεκόμαστε, είναι κάτι το οποίο στηλίτευσε και η μισή ΝΔ με δηλώσεις οι οποίες έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι προφανές το γεγονός ότι ανησυχούμε, διότι αφενός η Τουρκία συνηθίζει να κάνει μια εξωτερίκευση των εσωτερικών της ζητημάτων, αφετέρου υπάρχουν και υπουργοί, όπως ο κ. Κουμουτσάκος που ανέφερε ότι «τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα». Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους και οφείλει να κοιτάξει και η ΝΔ πώς θα πορεύεται και να αποφεύγει τις άστοχες δηλώσεις όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί αυτά να αποτελούν αντιλήψεις που έχει ένα πολιτικό κόμμα. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και αυτό αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Πρέπει να διεθνοποιήσουμε τα ζητήματα τα οποία αφορούν την Τουρκία και να δούμε πώς υπερασπιζόμαστε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο ξυπνά μνήμες από τα «Ζάππεια» και τις «Θεσσαλονίκες» που ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά

Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τα Ζάππεια και τις Θεσσαλονίκες. Στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κύριος Τσίπρας έταξε 11 δις ευρώ, αλλά τελικά πήρε μέτρα 11 δις από το 2015 και μετά. Τώρα έταξε 13 δις. Οι συνειρμοί είναι εύκολοι.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παναγιώτης Βλάχος: «Φιλελεύθεροι στα λόγια, με ακροδεξιά στελέχη στην πράξη»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι μαραθώνιος, όχι 100άρι»