Σε Συνεντεύξεις

Σε πάνελ της εκπομπής “10” της ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Φάνη Παπαθανασίου και Νικόλ Λειβαδάρη συμμετείχε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, την Τρίτη 23.06.2020. Μεταξύ άλλων τόνισε: 

“Έχουμε η οσμή δυσωδίας στο πολιτικό σύστημα με ευθύνη της τότε διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τη μετεωρική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ακολουθεί η ηθική κατάπτωση. Μετά την πολιτική ήττα, έρχεται η ηθική ήττα, που έχει δύο πυλώνες: από τη μία το βαθύ δεξιό καραμανλικό κράτος του κ. Παπαγγέλοπουλου και από την άλλη η ακροδεξιά του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Και οι δύο ήταν επιλογές του κ. Τσίπρα. Όταν μπορούσε ο κ. Τσίπρας να επιλέξει κυβερνητικό εταίρο, διάλεξε τον κ. Καμμένο.”

“Είναι ξεκάθαρες οι πολιτικές ευθύνες: στήθηκε ένα μαγαζί στο Μαξίμου με συνέταιρο τον Καμμένο και ένα άλλο μαγαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο με στόχο την καταστροφή των πολιτικών τους αντιπάλων, τον διασυρμό των θεσμών και της Δημοκρατίας.”

“Χρέος του πολιτικού συστήματος είναι να κινηθεί το συντομότερο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συμφωνήσαμε να σταλεί γρήγορα ο φάκελος στον Εισαγγελέα και εφόσον υπάρχουν ευθύνες η Βουλή να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες”. 

“Προκαλεί εντύπωση η σημερινή στάση της ΝΔ: ενώ μιλά για παρακράτος, ζητά την διαγραφή του κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λες και φταίει ο μεσάζοντας και όχι το αφεντικό. Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της η ΝΔ και να μην χρησιμοποιεί την υπόθεση για να καλύψει τις δικές της ευθύνες, όπως για τις δαπάνες προς τα ΜΜΕ, την κρίση στην οικονομία.”

“Η Δεξιά έχει παρελθόν με τη διαφθορά και το παρακράτος: δεν πάνε πολλά χρόνια που γενικοί γραμματείς πηδούσαν από τα παράθυρα, είχαμε κουμπάρους, δομημένα ομόλογα και την Vodafone. Ας μην κουνάνε λοιπόν το χέρι στους άλλους, γιατί η δική τους ηθική και πολιτική χρεοκοπία οδήγησε τη χώρα στην οικονομική χρεοκοπία του 2009”. 

“Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι “δεν θα πάθουμε πολιτική αμνησία, δεν θα πάθουμε πολιτική αναισθησία”. Είναι ντροπή να οικειοποιούνται τη μνήμη του μεγάλου ηγέτη αυτοί που τον οδήγησαν στο Ειδικό Δικαστήριο μαζί με την Δεξιά το 1989. Αυτό το στίγμα θα το κουβαλά για πάντα η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είδε την εξουσία ως μαγαζί γωνία»Mανώλης Χριστοδουλάκης: «Τώρα που “σκάνε οι φούσκες“, εμείς είμαστε εδώ να εκφράσουμε αυθεντικά τους προοδευτικούς πολίτες»