Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ερώτηση Β. Κεγκέρογλου, Γ. Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

Θέμα: «Με το πνεύμα «Κατρούγκαλου» πολλές από τις ρυθμίσεις Βρούτση για το ασφαλιστικό».

Με την Ερώτηση αυτή τίθεται το θέμα της αγροτικής δραστηριότητας και της απασχόλησης συνταξιούχων και τις άδικες ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο υπερακοντίζοντας ακόμα και τον νόμο «Κατρούγκαλου».

Συγκεκριμένα: Στο θέμα των αγροτικών εισοδημάτων συνταξιούχων όλων των ταμείων, πλην ΟΓΑ, προωθείται μια οριζόντια ρύθμιση περικοπής του 30% της σύνταξης ακόμη και με εισόδημα ένα  (1) ευρώ. 

Μειώνει μεν το ποσοστό περικοπής της σύνταξης από 60% που προβλεπόταν με τον νόμο «Κατρούγκαλου», σε 30% αλλά για εισόδημα από  ένα (1) ευρώ και πάνω και όχι για εισόδημα 4.924 ευρώ και πάνω όπως είχαμε πετύχει μετά τις παρεμβάσεις μας.   

Το ίδιο ισχύει και για συνταξιούχους του ΟΓΑ που διατηρούσαν πριν τη συνταξιοδότησή τους καφενεία ή μπακάλικα στα μικρά χωριά και τώρα λογίζονται από τον κ. Βρούτση ως ετεροεπαγγελματίες  και θα υπόκεινται σε περικοπή του 30% για αγροτικό εισόδημα ακόμα και ενός (1) ευρώ. 

Θέμα προκύπτει και με τους πολύτεκνους με ανήλικο παιδί για τους οποίους                     ο κ. Βρούτσης διατηρεί την περικοπή της σύνταξης στο ίδιο πνεύμα με τον νόμο «Κατρούγκαλου» σε αντίθεση με τον νόμο 3863/2010 που τους εξαιρούσε από την περικοπή για όσο διάστημα είχαν ανήλικο ή παιδί μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζει. Με τον ίδιο νόμο 3863/2010 οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι γενικά είχαν περικοπές με κριτήρια και μόνο για το μέρος της μηνιαίας σύνταξης που υπερέβαινε τα  χίλια (1.000) ευρώ και όχι επί του συνόλου!!!

Για όλα τα παραπάνω ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Προτίθεστε να αλλάξετε τις άδικες και απαράδεκτες ρυθμίσεις που προωθείτε στο πνεύμα «Κατρούγκαλου»; 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 Βασίλης Κεγκέρογλου 

 Γιώργος Μουλκιώτης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δημήτρης Μπιάγκης: Αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης για την δημιουργία Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από την Κυβέρνηση της ΝΔΒασίλης Κεγκέρογλου: Απαράδεκτη, ανάλγητη και παράνομη η απόφαση να μην εφαρμόζεται η νομοθεσία για καταβολή μειωμένων εισφορών για ένα χρόνο, από ασφαλισμένες που αποκτούν παιδί