Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

στον ΑΘΗΝΑ 9,84

και στην εκπομπή «Η στάση των δύο»

με τον Άρη Τόλιο

Για την ψήφο των Απόδημων Ελλήνων:

Με διάθεση συνεννόησης προσερχόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου για το δικαίωμα ψήφου των απόδημων, αρκεί να υπάρχει και αντίστοιχη διάθεση από την Κυβέρνηση.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θέτει τέσσερις αρχές:

1. Μιλάμε για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

2. Ζητάμε τη θέσπιση επιστολικής ψήφου, που θα δίνει την δυνατότητα σε όλους να ψηφίζουν-ακόμη και αν δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

3. Οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν δική τους εκπροσώπηση.

4. Να συνυπολογίζεται το αποτέλεσμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα γιατί διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος τους. Είναι εμπαιγμός. Ζητάμε ισοτιμία.

Πρόκειται για τέσσερις αρχές, από τις οποίες το Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει πίσω. 

Εννοείται, ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση ως προς τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διαδικασίας για την ψήφο των Απόδημων. Ωστόσο οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, για να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, απαιτούνται απαρέγκλιτα 200 ψήφοι στη Βουλή, σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και όχι προτάσεις πρόχειρες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει διαβάθμιση της ισοτιμίας της ψήφου, σε μία προσπάθεια να τορπιλίσει στην πράξη το δικαίωμα αυτό των Ελλήνων του εξωτερικού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.