Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

«‘’Κανείς Μόνος’’ απέναντι στο τέρας του φασισμού, γιατί ‘’Μόνο Μαζί’’ τελειώνουμε με τους Νεοναζί», τόνισε με έμφαση η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, από το βήμα της Ολομέλειας, σε σχέση με τη χθεσινή, θριαμβευτική, και ιστορική για τη Δημοκρατία απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που καταδίκασε εντέλει τη Χρυσή Αυγή, την ηγετική της ομάδα, καθώς και πολλά στελέχη της.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να κατακεραυνώσει την πρωινή «κοινοβουλευτική παράσταση» του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου ζήτησαν με τροπολογία στο «νόμο Παρασκευόπουλου», να επιβληθεί και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ένοχων, πλέον, στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, θυμίζοντάς τους πως ο διαβόητος «νόμος Παρασκευόπουλου» …είναι δικό τους δημιούργημα (!).

Σε σχέση με το συζητούμενο νομοσχέδιο η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για μια ακόμη προχειρογραφία – αντί σοβαρής νομοθετικής δουλειάς – που ζημιώνει το καθεστώς απόδοσης Ιθαγένειας και ευθέως πλήττει ανθρώπους που περιμένουν ακόμη και οκτώ χρόνια για να την λάβουν, αλλάζοντας εντελώς τους κανόνες του «παιχνιδιού»,  με απώτερο σκοπό τη «μείωση» όσων περισσότερων αιτήσεων γίνεται, όπως πλήττει τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ελλιπέστατη διαβούλευση των διατάξεων, με τους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μονίμως να αιφνιδιάζονται. ‘’Βολικές’’ διατάξεις για τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τους δικούς της Δημάρχους και τους δικούς της, υπό διορισμό στην κρατική μηχανή, κομματάρχες, ξαφνικά εμφιλοχωρούν ακόμη και τα μεσάνυχτα, πριν την κυρίως συζήτηση του νομοσχεδίου. Η κακή νομοθέτηση σε όλο της το μεγαλείο… Ανάξια λόγου νομοθετήματα για αυτούς που υποτίθεται πως ομνύουν στην ‘’αριστεία’’, όπως εσείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Λάρισας, ως προερχόμενη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εγκάλεσε για μια ακόμη φορά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για το απόλυτο «οραματικό vertigo»: «Σε επίπεδο ρυθμίσεων το ν/σ σας, αποτελεί ένα συνονθύλευμα τροποποιήσεων επί τροποποιήσεων και κυβιστήσεων επί κυβιστήσεων. Φτάσατε να διορθώνετε τον εαυτό σας 6 φορές σε σχέση με δικές σας αυτοδιοικητικές διατάξεις, ψηφισμένες μέσα σε μόλις 15 μήνες, με μόνιμη χαμένη την Αυτοδιοίκηση της οποίας η αντιπροσωπευτικότητα συνεχώς μειώνεται, αφού επιμένετε να μεταφέρετε όλες τις αρμοδιότητες στις ‘’δημαρχοκρατούμενες’’ Οικονομικές Επιτροπές! Κυριολεκτικά τρέχετε μόνοι σας  στο ‘’κουλουάρ’’ του στίβου και  δεν μπορείτε να τερματίσετε!».

Η Ευαγγελία Λιακούλη σε κάθε περίπτωση αναγνώρισε, ωστόσο, πως η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επέδειξε αντανακλαστικά, τουλάχιστον στο ζήτημα των παρατάσεων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις της ίδιας και των υπολοίπων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίες κατατέθηκαν με τροπολογία,  σώζοντας κατ’ ουσία το Πρόγραμμα, το οποίο από τις 30/9/2020 ήταν κυριολεκτικά οικονομικά και νομικά «στον αέρα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους σε αυτό.

«Έχουμε την εμπειρία να αντιλαμβανόμαστε αυτά τα ζητήματα καθώς το πρόγραμμα αυτό είναι ‘’γέννημα θρέμμα’’ του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε και έδωσε προοπτική στο πρόγραμμα, εγγυήθηκε τη συνέχειά του και κυρίως με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του διατήρησε το δημόσιο χαρακτήρα του προγράμματος, όταν μάλιστα είχαν προηγηθεί αποφάσεις άλλων κυβερνήσεων που οδηγούσαν με βεβαιότητα στην υποβάθμιση του», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη κατά την τοποθέτησή της.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους»Τροπολογία της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για το κώλυμα εκλογιμότητας προσώπων που έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης