Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ερώτηση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα.

Η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα αφορά τους παραγωγούς, τους μεταποιητές, τους καταναλωτές αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά.

Η διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας, η συνέχιση της καλλιέργειας και η αποτροπή κατάρρευσης της παραγωγικής βάσης, προϋποθέτουν μέτρα που δεν έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας, της αμπελουργίας, των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, της κτηνοτροφίας και των άλλων κλάδων της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

Το Κίνημα Αλλαγής υπεύθυνα όλο αυτό το διάστημα στηρίζει τις σωστές αποφάσεις, κρίνει και κατακρίνει τις λαθεμένες και παράλληλα και καταθέτει προτάσεις και απαιτεί λύσεις για τον αγροτικό τομέα.

Με την Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο Γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε:

1.Καταβολή όλων των αποζημιώσεων που οφείλονται, όπως αυτές για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης και όλης της χώρας.

2.Αξιοποίηση του Κανονισμού De Minimis για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και όλων των κατηγοριών παραγωγής.

3.Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κανονισμών, όπως αυτά για την «απόσταξη κρίσης και τον πράσινο τρυγητό».

4.Καταβολή τώρα, μέχρι 15 Ιουνίου, του 50% τουλάχιστον της ενιαίας ενίσχυσης (800 εκατ. Περίπου), μέσω ταμειακής διευκόλυνσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν απαιτεί έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά τα δικαιώματα των παραγωγών.

5.Δημιουργία χωριστού λογαριασμού Εγγυοδοσίας στο Ταμείο Εγγυοδοσίας για χρηματοδότηση αγροτών και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με αξιοποίηση των 80 εκ. που έχουν διατεθεί ήδη και των 446 εκατομμυρίων ευρώ που επιστρέφονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη δικαίωση της χώρας μας για επιβληθέντα πρόστιμα.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, η ύφεση θα σαρώσει τον παραγωγικό τομέα.

Ο Υπουργός, στην απάντηση του ανακοίνωσε πως οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής θα αξιοποιηθούν και θα αποτελέσουν αντικείμενο και ενδοκυβερνητικής σύσκεψης που επίκειται ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής των ενισχύσεων νωρίτερα είτε μέσω ταμειακής διευκόλυνσης, είτε λόγω συλλογικής απόφασης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής: «Περαιτέρω αξιοποίηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση επενδύσεων στην ελληνική ύπαιθρο»Επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς: Ενεργοποίηση της Βουλής για το κόστος χρήσης των δεδομένων κινητής τηλεφωνίαςπροτείνει το Κίνημα Αλλαγής