Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα στην ακρόαση των φορέων, με θέμα την «ετσιθελική» αλλαγή της σύνθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, παρακολουθήσαμε την αήθη επίθεση του Υπουργού Επικράτειας κ. Τζανακόπουλου προς το πρόσωπο του Προέδρου της Επιτροπής κ. Σταυρόπουλου και τον θεσμό που εκπροσωπεί. Μίλησε για ιδεολογικές διαφορές με την Εθνική Επιτροπή. Ομολόγησε τη σκοπιμότητα των αλλαγών που προτείνει.

Είναι προφανές πως δεν αντέχουν την κριτική που έχει ασκήσει η Εθνική Επιτροπή για θέματα όπως, πχ, το προσφυγικό και τα δικαιώματα των αλλοδαπών εργατών στον αγροτικό χώρο. Δεν τους αρκεί η στήριξη που παρείχε η Εθνική Επιτροπή σε άλλα θέματα όπως τα δικαιώματα των διεμφυλικών προσώπων ή το σύμφωνο συμβίωσης. Απαιτούν πλήρη υποταγή.

Το μόνο ενδιαφέρον τους είναι να υπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους παιχνίδια. 

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει την απερίφραστη στήριξη στο έργο και την ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Για το αν χρειάζεται, και ποια θα είναι, η διεύρυνση της αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει είναι η ίδια. 
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη διάταξη. Θυμίζουμε πως ο προηγούμενος που επιτέθηκε τόσο βάναυσα στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος. Αυτός όμως δεν πέτυχε τον στόχο του…

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΑ ΜΠΟΥΡΑ