Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία Ομιλίας Χρήστου Γκόκα, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

  • Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά επέλεξε να αποδώσει μομφή στον Υπουργό Οικονομικών, μεμονωμένα, απαλλάσσοντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση από κάθε ευθύνη και επιλογή για την συνολικά ασκούμενη πολιτική.

Το νομοσχέδιο οδηγεί σε πτώχευση και πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας για όλους τους οφειλέτες, χωρίς καμία προστασία για τους αδύναμους δανειολήπτες και χωρίς δεύτερη ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • Είναι ευθύνη της παράταξης μιας Κυβέρνησης,που είναι απόλυτα υπεύθυνη και ουδέποτε έχει αναλάβει τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009

Πήρε τη λαϊκή εντολή τον Ιούλιο του 2019 μετά την πενταετή καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενη ότι διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

 Κυβερνά πάνω από δεκαπέντε μήνες χωρίς καμία διάθεση διαλόγου και εθνικής συνεννόησης και παρά τις υποσχέσεις της για «επιτελικό κράτος» και επιλογή των αρίστων, ξαναζούμε το κράτος των «δικών μας παιδιών» με πληθώρα μετακλητών, με αδιαφάνεια, επιλεκτικές αναθέσεις συμβάσεων και επιλογή των αρεστών.

Ακολουθεί σε όλα τα θέματα την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας».

Φανερώνει ξανά το συντηρητικό και φιλελεύθερο πρόσωπό της και αφήνει απροστάτευτη την κύρια κατοικία και τους πολίτες, χωρίς κανέναν τρόπο άμυνας, προβλέποντας πτώχευση και για τα φυσικά πρόσωπα. Και όλα αυτά μέσα στην πανδημία και τη διψήφια ύφεση.

Πόσοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτά;

  • Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που πλέον έχει παρελθόν ως κυβέρνηση,έχει χάσει τα ηθικά και τα πολιτικά της υποτιθέμενα πλεονεκτήματα.

Δεν ψήφισε καταρχήν τον ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ για την πρώτη κατοικία. Ψήφισε το 2015 και το 2017 νόμους που κατήργησαν την προστασία της πρώτης κατοικίας, έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που εφαρμόστηκαν με άσκηση βίας.

 Ερχεται σήμερα με υποκρισία ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί όσα ο ίδιος φρόντισε να κατεδαφιστούν. Επιστρέφει στο παρελθόν με τον λαϊκισμό που ποτέ δεν εγκατέλειψε.

Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ αργά θυμηθήκατε την πρώτη κατοικία, πολύ αργά θυμηθήκατε τη μεσαία τάξη που φτωχοποιήσατε.

  • Είμαστε η μόνη παράταξη που διαχρονικά ασκήσαμε πραγματική και ουσιαστική πολιτική για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.Η προστασία της πρώτης κατοικίας θεσπίστηκε με τον ν. 3869/2010 από το ΠΑΣΟΚ την πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, με όλους απέναντι.

Σήμερα, υπεύθυνα, όλους αυτούς τους μήνες καταθέτουμε καθημερινά προτάσεις, προτείνουμε λύσεις και κυρίως ζητάμε τα αυτονόητα, να προστατευθεί και να στηριχθεί η κοινωνία, να μείνει σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία όρθια η οικονομία.

  • Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να μη διαμορφώσει εθνική γραμμή μέσα από πολιτικό διάλογο απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και βρέθηκε χωρίς σχέδιο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Καμία μέριμνα για τα σχολεία, με συνωστισμό είκοσι πέντε και είκοσι επτά ατόμων σε αίθουσες, για το 80% των μαθητών.

Δεκαπέντε μήνες χωρίς καμία ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Η εικόνα είναι απαράδεκτη.Ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι ατομική ευθύνη των πολιτών, αλλά αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής και του ΣΥΡΙΖΑ στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησε.

Καμία ανάπτυξη στον τομέα των υποδομών, ούτε στο οδικό ούτε στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Κανένα νέο μεγάλο έργο δεν ξεκίνησε, ούτε ο ΒΟΑΚ, ούτε το Πάτρα-Πύργος, δρόμοι στους οποίους θρηνούμε συνεχώς θύματα. Ούτε ο Ε65, ούτε το τμήμα Ιονίας Οδού Γιάννενα-Κακαβιά, που υποβαθμίζεται σε δίιχνο, σε αντίθεση με την αναπτυξιακή και εθνική του σημασία, και τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης.

Στην Άρτα,την περιφέρειά μου,  κανένα μεγάλο έργο δεν προχωρά. Όλα είναι στάσιμα.

 Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας.

 Ο πρωτογενής τομέας βρέθηκε εκτός προγραμμάτων στήριξης για πληττόμενες επιχειρήσεις.

Η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Διαμορφώνονται ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα κτηνοτροφικά αλλά και τα αγροτικά προϊόντα, όπως αυτή την περίοδο στην ελιά.

  • Το Κίνημα Αλλαγής το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε πρόσφατα ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο, το σχέδιο της Νέας Αλλαγής, για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Πού είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την αξιοποίηση των 84 δισεκατομμυρίων πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης, από το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ και από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την επόμενη επταετία;

Ψηφίζουμε κατά της Κυβέρνησης στο σύνολό της.

Δεν δίνουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης σε μια λάθος πολιτική που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Χαρά Κεφαλίδου: «Κοινός παρονομαστής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόταξη των στενά παραταξιακών, ιδεολογικών προτεραιοτήτων τους με τη συνακόλουθη έμπλεη δακρύων αδιαφορία για τους πολίτες και τη χώρα»Γιώργος Μουλκιώτης: «Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και λέμε ναι στην πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών»