Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου, Τομεάρχη Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία σχολικών μονάδων, ΑΕΙ και κολλεγίων

Θέλει θράσος να επιβάλλετε μέτρα ανεπεξέργαστα, έωλα κρυβόμενοι πίσω από την εσχάτως φορεμένη μάσκα σας, για να καλύψετε τη σοβαρή ανεπάρκεια και ανετοιμότητα του Υπουργείου. Είχατε 70 ημέρες να δουλέψετε, να συζητήσετε, να επεξεργαστείτε και να προετοιμάσετε ένα ΣΧΕΔΙΟ. Και τι έκανε το Υπουργείο; Σπατάλησε δυο πολύτιμους καλοκαιρινούς μήνες για να διορίσει δικούς του, κομματικούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Σε όλη την Ευρώπη αποφασίζονται και εφαρμόζονται συνδυαστικά μέτρα με τήρηση αποστάσεων, μικρότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές, περισσότερες σχολικές αίθουσες, εκ περιτροπής διδασκαλία, προσλήψεις εκπαιδευτικών, επιμορφώσεις γονέων και εκπαιδευτικών, προσαρμοσμένα μέτρα ανά Περιφέρεια και όχι μόνο οριζόντια, επαναληπτικά διαγνωστικά τεστ για την παρακολουθηση της εξελιξης της νόσου, τήρηση αυστηρών υγειονομικών προδιαγραφών κ.α. Δυστυχώς, η Ελλάδα, το παγκόσμιο παράδειγμα, έχει ένα Υπουργείο Παιδείας που αυτοσχεδιάζει. 

Η ηγεσία του βρίσκεται σε σύγχυση, ανίκανη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της. Περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα, μεγαλύτερη ευαισθησία και στοιχειώδη υπευθυνότητα. Έστω και τώρα βρείτε το θάρρος και απαντήστε με αλήθειες και ειλικρίνεια στα θέματα που βάζει η συγκυρία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Καμίνης: «Έργο ΠΑΣΟΚ ο φράχτης στον Έβρο παρά τις τότε σφοδρές αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας»Ανδρέας Πουλάς: «Έτσι πρέπει να ενεργεί ένα υπεύθυνο κράτος με σοβαρούς πολιτικούς και όχι επικοινωνιολόγους»