Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών αναφορικά με τα ελλιπή υγειονομικά μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid 19 στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης. Με την έναρξη του σχολικού έτους 2020 – 21 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, φροντιστήρια ξένων γλωσσών κλπ., λόγω της ανησυχίας των γονέων τους ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά των παιδιών τους εξαιτίας της υπολειτουργίας των δημόσιων σχολείων τον προηγούμενο χρόνο. 


Όπως σημειώνει στην Ερώτησή της η Χαρά κεφαλίδου, στους χώρους αυτούς συγχρωτίζονται μαθητές που ανήκουν σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και φοιτούν σε διαφορετικές εκπαιδευτικές μονάδες. Ειδικά, στο λεκανοπέδιο Αττικής υπάρχουν φροντιστηριακές μονάδες που συγκεντρώνουν μαθητές από διαφορετικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε οι δομές αυτές να μην αποτελέσουν χώρους διασποράς του ιού.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

– Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

– Εσωτερικών κ. Παναγ. Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Ελλιπή τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid-19 στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης»

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2020 – 21 παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν σε δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, φροντιστήρια ξένων γλωσσών κλπ.) λόγω της ανησυχίας των γονέων τους ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά των παιδιών τους εξαιτίας της υπολειτουργίας των δημόσιων σχολείων τον προηγούμενο χρόνο.

Στους χώρους αυτούς συγχρωτίζονται μαθητές που ανήκουν σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και φοιτούν σε διαφορετικές εκπαιδευτικές μονάδες. Ειδικά, στο λεκανοπέδιο Αττικής υπάρχουν φροντιστηριακές μονάδες που συγκεντρώνουν μαθητές από διαφορετικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε οι δομές αυτές να μην αποτελέσουν χώρους διασποράς του ιού Covid-19.

Ερωτώνται λοιπόν οι Υπουργοί:

  1. Έχουν δοθεί στις ιδιωτικές, φροντιστηριακές αυτές μονάδες σαφείς οδηγίες για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων;
  2. Διεξάγονται ή προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να διεξαχθούν υγειονομικοί έλεγχοι στις μονάδες  αυτές;
  3. Ενθαρρύνεται και με ποια κίνητρα από το Υπουργείο Παιδείας η παροχή τηλεκπαίδευσης (εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) από τις συγκεκριμένες ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης στο μαθητικό πληθυσμό, ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός των μαθητών και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού;
  4. Ποια άλλα άμεσα μέτρα προτίθεστε να αναλάβετε για να αποφύγουμε στο εγγύς μέλλον την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στις δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Η Ερωτώσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση στη Βουλή: «Άμεση λύση στο πρόβλημα ροής κυκλοφορίας στο τελωνείο των Κήπων»Bασίλης Κεγκέρογλου: «Η Κυβέρνηση συνδυάζει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο»