Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Χαρά Κεφαλίδου, Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας Κινήματος Αλλαγής: «Αιφνιδιασμός και αλαζονεία αντί θεσμικά ορθής και μεθοδικής προετοιμασίας σκιάζουν την εθνική προσπάθεια στην Παιδεία»

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το άνοιγμα των σχολείων

Η αλαζονεία της εξουσίας δεν επιτρέπει στο Υπουργείο Παιδείας να δει με καθαρή ματιά τα ζητήματα της Παιδείας και να λάβει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις, και τελικά, σκιάζει τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει η χώρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να αποφύγει τη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και μεγάλης μερίδας των γονέων, το διχασμό της κοινωνίας και την αμφισβήτηση των προθέσεών του.

Θα μπορούσε εάν λειτουργούσε θεσμικά, συγκροτημένα και συντονισμένα, με αναλυτικό σχεδιασμό που όφειλε να έχει έτοιμο από το τέλος Μαρτίου, με έγκαιρη γνωστοποίηση των επιλογών του, και διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα.

Κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω ούτε ένας μαθητής. Οι επιλογές της ψηφιακής εποχής πολλές. Πρώτοι εμείς δημιουργήσαμε το “Ψηφιακό Σχολείο” και σήμερα η εκπαίδευση λειτουργεί εξ αποστάσεως ασύγχρονα ή σύγχρονα με αυτές τις πλατφόρμες, τα δεδομένα και τα περιεχόμενα. Καμία σχέση όμως δεν έχει αυτό, με την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος χωρίς κανόνες, προδιαγραφές, περιορισμούς εκθέτοντας ανήλικους μαθητές.

Η ηγεσία του Υπουργείου όμως επέλεξε να αιφνιδιάσει με τροπολογία άμεσης εφαρμογής, ενός μέτρου που όφειλε, πριν έρθει στη Βουλή, να έχει τουλάχιστον τηρήσει τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Όσο αγαθές προθέσεις και αν έχει το Υπουργείο, ο σκοπός, ακόμα κι αν είναι νόμιμος, δεν αγιάζει τα μέσα! Δεν μπορεί να δικαιολογήσει παραλείψεις που αποπνέουν περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών και, εν τέλει, των πολιτών.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή εδώ: (http://www.xarakefalidou.gr/archives/6467)

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η αφαίρεση των διατάξεων για την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών από το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στη θετική κατεύθυνση. Τα σοβαρά ερωτήματα όμως παραμένουν»Νάντια Γιαννακοπούλου: Κατάθεση αιτήματος σύγκλησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού