Σε Ανακοινώσεις

Χαιρετισμός Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους 24 απολυμένους της Τράπεζας Πειραιώς

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με παρουσία του Γραμματέα Μ. Χριστοδουλάκη και των βουλευτών Γ. Μουλκιώτη και Μ. Κατρίνη, βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς για τις άδικες απολύσεις 24 συναδέλφων τους από τη Διοίκηση της Τράπεζας. Ο Μ. Χριστοδουλάκης απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και των Τραπεζών,

Σήμερα, με την κυβέρνηση της ΝΔ, βλέπουμε κάτι που, ακόμα και στα 10 χρόνια της κρίσης, και σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από τις σημερινές για τις Τράπεζες, δεν είχαμε ξαναδεί.

Οι 24 απολύσεις εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη συμφωνία που έχει συνάψει η Διοίκηση της Τράπεζας με την ΟΤΟΕ, που προβλέπει ότι η όποια συμμετοχή των εργαζομένων στο νέο εταιρικό σχήμα της Intrum θα είναι αποκλειστικά σε εθελοντική βάση.

Η απόφαση αυτή αμφισβητεί ευθέως τη νομιμοποίηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, που έτσι κι αλλιώς τον τελευταίο καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο. Νομιμοποιεί τις εκβιαστικές πρακτικές της Διοίκησης της Τράπεζας έναντι των εργαζομένων που δεν εδράζονται σε καμία λογική βάση ή αιτιολογία. Και ανοίγει ουσιαστικά τον ασκό του Αιόλου, ως πρόκριμα διαχείρισης και για τις υπόλοιπες Τράπεζες που μπορεί να προχωρήσουν στην πρακτική της μερικής απόσχισης δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ανοίγοντας το δρόμο για ομαδικές απολύσεις συνολικά στον κλάδο.

Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε έμπρακτα τη στήριξη μας στον αγώνα σας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά προσπαθώντας πραγματικά να είμαστε χρήσιμοι. Και για το λόγο αυτό, μετά τη συνάντηση της Διοίκησης της ΟΤΟΕ χθες με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με το βουλευτή μας Γ. Μουλκιώτη, ζητώντας άμεσα από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάκληση των αποφάσεων αυτών.

Θα είμαστε εκεί να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει πράξη!»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ