Σε Συνεντεύξεις

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα

Είναι μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φωνάζουμε μήνες τώρα ότι θα έπρεπε η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δημιουργεί αντικίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία.

Θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για να είναι ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός.

Θα έπρεπε η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις εταιρίες που πλήττονται.

Θα έπρεπε να προλάβουν καταστάσεις.

Καθυστέρησαν να βγάλουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα γιατί αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο. Μόλις το 4% των καταλυμάτων έχει ανταποκριθεί. Υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχουν. Ξεκίνησαν να μιλούν για υγειονομικές ζώνες και μετά την κατακραυγή το πήραν πίσω. Μετά ήρθαν τα δωμάτια καραντίνας, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας. Τρέχουν οι ξενοδόχοι , οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δημιουργείται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παναγιώτης Βλάχος: «Ώρα να γίνει το κράτος οδηγός της ανάπτυξης, όχι απλά σωσίβιο των αποτυχιών της αγοράς»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Θεσμικά εχέγγυα και συνεννόηση για τη ρύθμιση για τις πορείες»