Σε Δηλώσεις

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη  στην εκδήλωση ολομέλεια – κοπή πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης, έκανε την παρακάτω δήλωση

Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής με τον βουλευτή μας, με τα στελέχη μας, αλλά και μια βαθειά παράδοση του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως του πατέρα μου του Γιώργου Γεννηματά που είχε πραγματικά δείξει την αγάπη του στην πράξη για την ευρύτερη περιοχή και με έμαθε και εμένα να έχω αυτή την περιοχή σε πρώτη προτεραιότητα.

Ήμαστε εδώ σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το αφήγημα της για την ανάπτυξη στη γαλάζια λιτότητα. Υπερπλεονάσματα, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που απελευθερώνονται, ομαδικές απολύσεις και κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, επιδόματα προσωρινά αντί για κοινωνικό κράτος και περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις την ώρα που οι δημόσιες υποδομές  στην υγεία και στην παιδεία καταρρέουν.

Από την άλλη μεριά το προσφυγικό τείνει να γίνει μια εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο έντασης. Η κυβέρνηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων αποδείχτηκε η κυβέρνηση των διευθετήσεων μεγάλων συμφερόντων. Το είδαμε αυτό στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του ποδοσφαίρου της προηγούμενες ημέρες.

Δεν είναι αυτή η κανονικότητα που αποζητούσε ο ελληνικός λαός. Μοναδική εγγύηση για την νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος  είναι μια ισχυρή κεντροαριστερά. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για μια πραγματικά προοδευτική κανονικότητα

Ερώτηση: Μεταναστευτικό, λοιπόν ο φράκτης θα έχει νόημα στην θάλασσα

Φώφη Γεννηματά: Είπαμε πολύ χαρακτηριστικά ότι επιτελούς χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα φραγμό στην γελοιότητα και στην προχειρότητα

*Ακολουθούν σημεία από την ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά σε εκδήλωση ολομέλεια – κοπή πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης

Ξεκινάμε το 2020 την πολιτική αντεπίθεση

Με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις. Μέσα και έξω από τη Βουλή, παντού σε όλη την Ελλάδα. Με νέες ιδέες και με νέα πρόσωπα. Και στόχο να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Να ξανακερδίσουμε τις καρδιές των Ελλήνων, που πάγωσαν τα χρόνια της κρίσης και της μεγάλης δοκιμασίας.

Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα

Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Επιβάλλεται ΕΘΝΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ψυχραιμία λέει και η Κυβέρνηση, αλλά ψυχραιμία δεν σημαίνει εφησυχασμός και πολύ περισσότερο να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα.

Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό.

Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους.

Είναι ώρα να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Και έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να χαράξουμε μια εθνική γραμμή. Ο πατριωτισμός είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου μας. Να είσαι περήφανος για τη χώρα σου χωρίς να μισείς τον γείτονά σου. Είναι η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, που καθόρισε τον ρόλο και την ισχύ της χώρας μας στην Μεταπολίτευση.

«Γιατί Κίνημα Αλλαγής σήμερα;»

-Για να ηττηθεί κάθε απόχρωση της συντήρησης.

-Γιατί είναι κοινωνική ανάγκη. Η κεντροαριστερά είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει την κοινωνία ισχυρή , τη χώρα να σταθεί στα πόδια της.

-Χρειάζεται μια πραγματική προοδευτική κανονικότητα και όχι η επίπλαστη της ΝΔ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το αφήγημα περί ανάπτυξης σε μια γαλάζια λιτότητα: υπερπλεονάσματα, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κοινωνικά φιλοδωρήματα, ξένες επενδύσεις που δεν έρχονται, απροστάτευτη η Α’ κατοικία. Το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι αναζητούν χρηματοδότηση με το μικροσκόπιο, οι συνταξιούχοι εμπαίζονται, οι δημόσιες επενδύσεις μειώνονται.

Τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, το προσφυγικό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό σημείο έντασης.

Η Κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε Κυβέρνηση των διευθετήσεων. Το είδαμε και στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο. Αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εξυγίανση του χώρου απαιτεί τομές και όχι νταραβέρια κ.Μητσοτάκη. Φτάνει πια

Από την άλλη μεριά, έχουμε τη διεύρυνση του «απ’ όλα έχει ο μπαξές» του κ. Τσίπρα. Μα πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες;

Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που εξάγνισε την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς.

Ήταν δική του επιλογή να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του.

Ήταν δική του απόφαση να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους.

Ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές.

Με τη στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών.

Είδατε κανένα σημάδι αυτοκριτικής; Δεν έχουμε κανένα δείγμα αλλαγής.

Πραγματικός και μοναδικός εκφραστής των αρχών, των ιδεών και των αξιών αυτού του χώρου, είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Η Κεντροαριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

324453242222329