Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Να περιφρονήσουν οι πολίτες όσους τους περιφρονούν

Οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε δημοσκόπηση ούτε δημοψήφισμα όπως προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό. Η ψήφος του ελληνικού λαού έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία, η ψήφος των ευρωεκλογών έχει τη δύναμη να επηρεάσει και τις εθνικές εκλογές. Μην υποτιμάτε τον ελληνικό λαό. Θα έλεγα ότι οι πολίτες πρέπει να περιφρονήσουν αυτούς που τους περιφρονούν. Και τους περιφρονεί ο κ. Τσίπρας με την αντίληψή του ότι οι εκλογές δεν έχουν βαρύτητα, τους περιφρονεί με την πολιτική του όλο αυτό το διάστημα, με την πολιτική του λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Δεν εξαγοράζονται οι Έλληνες πολίτες από κουτσουρεμένα επιδόματα της τελευταίας στιγμής

Μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξαγοράσει τον ελληνικό λαό. Δεν εξαγοράζονται οι Έλληνες πολίτες από κουτσουρεμένα επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι τους έχει πάρει «δέκα» και τους γυρίζει «ένα» και αυτό λειψό. Δεν μπορεί λοιπόν να κοροϊδέψει κανέναν ο κ. Τσίπρας. Πήρε από τους συνταξιούχους τη 12η σύνταξη, έκοψε το ΕΚΑΣ και αύξησε τις εισφορές. Όλα αυτά τα χρόνια τους πήρε 6 δις και γυρίζει 800 εκατομμύρια. Πιστεύει κανείς ότι του έδωσε 13η σύνταξη; Απογοητεύτηκαν οι συνταξιούχοι όταν πήγαν στα ATM για να τραβήξουν τα χρήματα που τους είχε δώσει, γιατί χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ μετά από όλες αυτές τις περικοπές της δήθεν αριστερής κυβέρνησης. Ήρθε ως «πρώτη φορά Αριστερά» και έφτιαξε τη «Νέα Δεξιά», συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς, στηρίζεται σε λογικές συναλλαγών. Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά όλο αυτό. Είναι ένας ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει υπογράψει τον αργό θάνατο της Ελληνικής οικονομίας. Δεν ξεπλένονται όλα αυτά με επιδόματα και υποσχέσεις του αέρα.

Ενισχύουμε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το μόνο που μπορεί να κλείσει τον δρόμο στην ακροδεξιά και να γυρίσει σελίδα στην Ευρώπη

Έχουμε ευρωεκλογές και κανείς δεν μιλά για αυτές. Επομένως το πρώτο και κύριο θέμα είναι να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η ενίσχυση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η ανησυχία είναι μεγάλη. Ακροδεξιά και εθνικισμός μπορούν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ευρωπαϊκής Δεξιάς με τη διαρκή λιτότητα, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την ανασφάλεια που αισθάνονται οι Ευρωπαίοι πολίτες. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν λάθη και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Όμως είναι φανερό ότι έχει αλλάξει πορεία, έχουμε μια ριζοσπαστική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους Ευρωπαίους πολίτες για να ανέβει ο κατώτερος μισθός, η κατώτερη σύνταξη, το επίδομα ανεργίας.  Αυτά έχουν προτεραιότητα για μας αυτή την ώρα. Είδαμε ότι επανακάμπτουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Το είδαμε και στη Φινλανδία, το είδαμε και στην Ισπανία με τον Pedro Sánchez, το βλέπουμε και στην Ελλάδα όπου βελτιώνονται τα ποσοστά μας και ο κόσμος επιστρέφει σε μας. Στόχος μας για τις ευρωεκλογές είναι να ενισχύσουμε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το μόνο που μπορεί να κλείσει τον δρόμο στην ακροδεξιά και να γυρίσει σελίδα στην Ευρώπη. Ψήφος στον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές σημαίνει στήριξη στο κ. Weber. Σημαίνει ότι οι Έλληνες πολίτες στην κάλπη θα πουν «ΝΑΙ» στο να συνεχίσει η διαρκής λιτότητα, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Από την άλλη, ψήφος στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ενίσχυση της χαοτικής ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία δεν έπαιξε ποτέ κανένα ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και μάλιστα στον αγώνα του ελληνικού λαού ήταν σκληρά απέναντι όλα τα χρόνια της κρίσης. Άρα προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, άρα Κίνημα Αλλαγής για τις ευρωεκλογές

Θέλουν να αποδυναμωθεί ο μοναδικός προοδευτικός πόλος για να ανταγωνίζονται μόνες τους οι δυο όψεις της συντήρησης – η παλιά με τη νέα Δεξιά

Οι φθηνές απομιμήσεις φαίνονται και δεν έχουν διάρκεια, δεν κρατούν πολύ. Ο κ. Τσίπρας είναι απλά ένας άνθρωπος χωρίς πολιτική ταυτότητα. Ενδιαφέρεται μόνο πώς θα κρατήσει λίγο παραπάνω την καρέκλα του. Η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, είναι αυτή που πονάει τον κ. Τσίπρα γιατί σημαίνει την πραγματική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Με εντυπωσιάζει η στάση του κ. Μητσοτάκη που τον άκουσα λίγες μέρες πριν τις εκλογές να καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να ψηφίσουν ΝΔ. Μα αυτό είναι το παιχνίδι του κ. Τσίπρα! Αυτό θέλει ο κ. Τσίπρας! Να αποδυναμωθεί ο μοναδικός προοδευτικός πόλος και να ανταγωνίζονται οι δυο όψεις της συντήρησης – η παλιά με τη νέα Δεξιά – για το ποιος την εκφράζει καλύτερα

Το δικό μου μήνυμα στη νέα γενιά: «Κλείστε τον δρόμο στον φασισμό. Αυτή είναι η δική σας μάχη και στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

Είμαι αισιόδοξη ότι στην τρίτη θέση θα είναι το Κίνημα Αλλαγής σε αυτές τις εκλογές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες. Απευθύνομαι ιδίως στα νέα παιδιά, γιατί πιστεύω ότι αυτή η μάχη κατά του φασισμού είναι η μάχη της νέας γενιάς, είναι η δική τους μάχη. Να κλείσουν τον δρόμο στους φασίστες και στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επειδή ψηφίζουν χιλιάδες νέα παιδιά και επειδή ακούω να τους λένε και πολλά «μη», το δικό μήνυμά μου είναι αυτό: δώστε τον αγώνα της γενιάς σας, αξιοποιήστε τη δύναμη που έχει η ψήφος σας, πηγαίνετε στην κάλπη και κλείστε το δρόμο στο φασισμό. Η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα, μέσα από τη Δημοκρατία θα βρούμε λύσεις και θα αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας για τον Άρη Βελουχιώτη ας έχει δίπλα του αγκαλιά την κ. Κουντουρά

Ο κ. Τσίπρας ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη για να δει αυτός ποιος έχει συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά, με τον κύριο Καμμένο, ποιος όλο αυτό το διάστημα προστατεύει την περίοδο του καραμανλισμού, ποιος έβαλε τους ακροδεξιούς στην κυβέρνησή του και στο ευρωψηφοδέλτιο του. Όπως είπα και χθες στην ομιλία μου στην πλατεία Κοτζιά σε πάρα πολύ μεγάλη και ζωντανή συγκέντρωση, την επόμενη φορά που θα μιλήσει για τον Άρη Βελουχιώτη ας έχει δίπλα του αγκαλιά και την κ. Κουντουρά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην πολιτική. Εμείς έχουμε χαράξει μία αυτόνομη πορεία. Θέλουμε μία προοδευτική διακυβέρνηση, πραγματικά προοδευτική στη βάση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, όπως είναι το σχέδιο Ελλάδα, και για την ανάπτυξη και την κοινωνική Δικαιοσύνη. Γι αυτό ζητάμε τη δύναμη του Ελληνικού λαού.

Δεν δεχόμαστε να μας υποτιμά κανείς. Οι γυναίκες έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε το μέλλον μας και να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας

Πρέπει οι γυναίκες να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μας υποτιμούν, σε αυτούς που θέλουν να μας κλείσουν ξανά στο σπίτι και να μας περιορίσουν σε επαγγέλματα υποτίθεται καθαρά γυναικεία. Γιατί το ακούσαμε και αυτό από τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά και σε αυτούς που μας βλέπουν ως σύντροφο που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βολέψουν. Το ακούσαμε και αυτό από δήθεν αριστερούς και βλέπουμε τέτοιες πρακτικές ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση σε διάφορους οργανισμούς. Οι γυναίκες έχουμε κάνει πάρα πολύ δρόμο έχουμε δυνατότητες, αυτοδυναμία, αυτονομία, κρατάμε την οικογένεια, τον θεσμό της οικογένειας δεμένο ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.

Δεν δεχόμαστε λοιπόν να μας υποτιμά κανείς. Έχουμε τη δύναμη με την ψήφο μας να καθορίσουμε το μέλλον μας και να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και σε όσους την εκφράζουν κατάντησε συνενοχή

Η ανοχή που δείχνει αυτή η κυβέρνηση στη βία και σε όσους την εκφράζουν – τους δήθεν αριστερούς – έχει καταντήσει συνενοχή και δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πραγματικά ήταν η θλιβερή εικόνα της Βουλής με τις κόκκινες μπογιές, ακόμη πιο θλιβερή στη συνέχεια η εικόνα στελεχών διαφόρων κομμάτων να φωτογραφίζονται μπροστά σε αυτή την κατάντια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «και τι έγινε; Ένα κτήριο είναι θα το ξαναβάψουμε…».

Γιατί εντυπωσιάζεστε; Αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης, αυτή είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «αφήστε τα παιδιά να εκτονώνονται». Αυτή είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή, αυτά περνάμε και γι αυτό αισθάνεται τεράστια ανασφάλεια ο ελληνικός λαός. Ήταν ντροπή η εικόνα της Βουλής.

Οι πάντες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε την τρομοκρατία με αίμα

Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αυτή η απόφαση δεν είναι αποτέλεσμα εκφοβισμού. Την τρομοκρατία την έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός πάρα πολύ ακριβά και με αίμα. Και πρέπει να είναι οι πάντες εξαιρετικά προσεκτικοί.

Η ανανέωση στο Κίνημα Αλλαγής είναι τεράστια. Κοιτάμε μπροστά, τώρα είναι ώρα μάχης

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής είναι 28 χρονών και ο Εκπρόσωπος Τύπου λιγότερο από 40. Πάρα πολλά νέα παιδιά στα ψηφοδέλτιά μας και στις ευρωεκλογές, παιδιά που δουλεύουν στην Ελλάδα, παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και μιλούν για τη δική τους εμπειρία, ανάγκη και επιθυμία να επιστρέψουν. Είναι τεράστια η ανανέωση. Έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή της αυτοκριτικής. Είμαστε οι μόνοι που κάναμε αυτοκριτική, φτάσαμε στο αυτομαστίγωμα. Καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει κάνει κριτική, αυτοκριτική για τις ευθύνες της όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα είναι ώρα μάχης, κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε δουλειές για τα νέα παιδιά, ανθρώπινες συντάξεις, αξιοπρέπεια στη ζωή μας. Για όλους άντρες, γυναίκες και νέα γενιά.

Το Κίνημα Αλλαγής είμαστε η μόνη πραγματικά Προοδευτική δύναμη. Η ΝΔ πρεσβεύει πολύ συντηρητικές πολιτικές, θέλει να συνεχιστεί η λιτότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ την εφαρμόζει με πολύ σκληρές περικοπές που γονάτισαν τη μεσαία τάξη. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε σχέδιο και για την ανάπτυξη και για την κοινωνική Δικαιοσύνη.

Στήριξη τώρα στο Κίνημα Αλλαγής ώστε να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές 

Λέω συχνά ότι οι εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Είναι σαφές ότι υπάρχει δυσαρμονία στην αντίληψη του εκλογικού σώματος, του ελληνικού λαού και τη σχέση του με αυτή την κυβέρνηση. Αυτό που σίγουρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, γι αυτό εμείς ζητάμε τώρα στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής ώστε να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή που χρειάζεται στους συσχετισμούς των εθνικών εκλογών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.