Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις με αφορμή το Νόμο 4701/2020

Σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του Κινήματος Αλλαγής τόσο του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου όσο και του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, Ειδικού Αγορητή,το Υπ. Οικονομικών αποδέχθηκε την πρόταση να εντάξει τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις στους δικαιούχους μικροπιστώσεων στο Νομοσχέδιο “Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις” που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η στάση αυτή της Κυβέρνησης, πρέπει να συνοδευτεί από την ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (π. ΕΤΕΑΝ), με την θεσμοθέτηση και άλλων φιλικών προς τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις χρηματοδοτικών εργαλείων (επιδότηση επιτοκίου, εγγυητικές επιστολές, crowdfunding: «χρηματοδότηση από το πλήθος» κλπ) εγκαταλείποντας την αδράνεια ,την αδιαφορία και την έλλειψη βούλησης, όπως αυτή εκφράζεται από τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο οποίος αρνείται:

· την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την ένταξη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας 

· τα αιτήματα των εκπροσώπων των φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας, για συνάντηση

· την ενεργοποίηση των δράσεων που αφορούν την ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για το 2017-2023, με προβλεπόμενους πόρους ύψους 161.837.554,25 €, από το ΕΠΑΝΑΔ , τις Περιφέρειες και το ΕΠΑνΕΚ.

Απουσιάζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική από την Κυβέρνηση που αποτυπώνεται και στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που βρίσκεται στη διαβούλευση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να στηρίξει και να ενισχύσει την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Το Κίνημα Αλλαγής, θα συνεχίσει με τεκμηριωμένες προτάσεις να συμβάλει στην ενεργοποίηση του τρίτου τομέα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάταξη της οικονομίας στη χώρα μας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Χρονόπουλος«Η Δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος τις νέες αποκαλύψεις»