Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Τοποθέτηση Θεόδωρου Παπαθεοδώρου,

Ειδικού Αγορητή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις υποκλοπές Πολάκη

Αναπόφευκτα, οφείλω, κ. Υπουργέ, να ξεκινήσω από την αδιανόητη για κοινοβουλευτική Δημοκρατία παράνομη πράξη συναδέλφου σας Υπουργού να καταγράψει παρανόμως και να διακινήσει, επίσης παρανόμως, υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κεντρικό τραπεζίτη στο γνωστό ΜΜΕ του Μαξίμου. Σε ποια χώρα θα είχε γίνει μία τέτοιου συμβολισμού και κακουργηματικού χαρακτήρα  παράνομη πράξη (370Α ΠΚ) αλλά και άκρως αντιθεσμική για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη πράξη, χωρίς να έχει υπάρξει άμεση αποδοκιμασία εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και εισαγγελική παραγγελία  για τη διερεύνηση μίας υπόθεσης που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Μόνο σε καθεστώτα τύπου Όρμπαν και Μαδούρο απειλείται και εκβιάζεται ο κεντρικός Τραπεζίτης από τον υβριστή Υπουργό Π. Πολάκη, που παρά τις συνεχείς «κουτσαβάκηκες» συμπεριφορές του, τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του και δημοσιογράφων, ακόμα και εναντίον νεκρών προσβάλλοντας τη μνήμη τους, όπως του αείμνηστου Βασίλη Μπεσκένη,  απολαμβάνει συστηματικά  την εύνοια της αυλής του Πρωθυπουργού, την προστασία του κομματικού μηχανισμού και κρύβεται κάθε φορά πίσω από την υπουργική ασυλία του « επαίσχυντου» κατά τα άλλα άρθρου 86Σ.

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Υπουργός, ο «μόνος μου και όλοι σας…σας έχω», προσέρχεται μετά από τέτοιου είδους συμπεριφορές στην Επιτροπή Δεοντολογίας και κρύβεται πίσω από την υπουργική ασυλία.

Ο πανικός αυτής της Κυβέρνησης είναι ανεξέλεγκτος, έχει φτάσει πλέον σε σημεία αντικοινοβουλευτικού παροξυσμού, με πρώην Υπουργούς να αλληλομηνύονται και να χρησιμοποιούν κατηγορίες για πράξεις υποκόσμου, με νυν Υπουργό να προπηλακίζει δημοσιογράφους και να διακινεί προϊόντα παράνομων τηλεφωνικών καταγραφών, αποδεικνύοντας ότι αυτό σε αυτό το Κυβερνητικό σχήμα η πολιτική παρακμή και ο κοινοβουλευτικός εξευτελισμός δεν έχει πάτο. Πρόκειται για πολιτικό βούρκο. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τι κάνουν οι Πολάκηδες της Κυβέρνησης, αλλά τι κάνει Δικαιοσύνη για να προστατεύσει το κύρος των θεσμών, αλλά και το δικό της. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, αλλιώς εμπλέκεστε και εσείς στη συγκάλυψη ενός σκανδάλου που έχει όλες τις αποχρώσεις της σήψης των πολιτικών συμπεριφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για τη Δημοκρατία και δεν έχετε το δικαίωμα να τα αντιμετωπίζετε με τον παρακμιακό κυνισμό που έχει εισάγει στην πολιτική ζωή ο κ. Τσίπρας. Παραμένει σήμερα Υπουργός, ο εκφραστής των λούμπεν χαρακτηριστικών της Κυβέρνησης, μιας Κυβέρνησης που επιβραβεύει στελέχη με χυδαίο στυλ, δήθεν ανεξέλεγκτο, δήθεν άγαρμπο, για να συντηρούνται συμπεριφορές πολιτικών τραμπουκισμών και εκβιασμών.

Εν αναμονή της θεσμικής απάντησή σας λοιπόν.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.