Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Συνταξιούχων Κινήματος Αλλαγής

ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εμπαίζει τους συνταξιούχους η Κυβέρνηση συνεχίζοντας με επικοινωνιακά τρικ του αρμόδιου Υπουργού την αντιασφαλιστική πολιτική και μετά την ψήφιση τον Φεβρουάριο του νόμου Βρούτση που στην πράξη αποτελεί “μπαλώματα” στον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου.

Αντίθετα:

– Εντείνεται καθημερινά η ήδη προϊούσα αποδιοργάνωση του ΕΦΚΑ, με καταστροφικές συνέπειες στα έσοδα και σε αβάστακτη ταλαιπωρία των πολιτών.

– Η επαγγελλόμενη δήθεν διασφάλιση βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος υπονομεύεται περαιτέρω. Με αφορμή την πανδημία, μονιμοποιεί σταδιακά τις ελαστικές μορφές εργασίας και εισάγει το δόγμα «μισή δουλειά – μισός μισθός» Με καλπάζουσα την ανεργία η Κυβέρνηση πρόχειρα, άναρχα και μη στοχευμένα προχωρά σε μείωση ασφαλιστικών εισφορών θέτοντας βόμβα στις αντοχές στο Ασφαλιστικό.

– Στην εύλογη κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και Δημόσιο διάλογο για οξύτατα συνταξιοδοτικά προβλήματα ο αρμόδιος Υπουργός επαναλαμβάνει ως άλλος αλχημιστής -για πάσα νόσο…- την προοπτική έκδοσης ψηφιακά των συντάξεων.

– Αυξάνονται ραγδαία οι καθυστερούμενες αποφάσεις συνταξιοδότησης, ανερχόμενες σε 160.000 για κύρια σύνταξη και 90.000 για επικουρικές τιμωρώντας τους χιλιάδες συνταξιούχους να διαβιούν στα όρια της φτώχειας και στην περιθωριοποίηση περιμένοντας για 2 και 3 χρόνια την οριστική συνταξιοδοτική τους και τα αντίστοιχα αναδρομικά.

– Επικαλείται ως άλλοθι η Κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει προσωπικό στον ΕΦΚΑ και ότι δεν έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχα λογισμικά από την ιδιωτική εταιρία που από χρόνια έχει αναλάβει τη δημιουργία τους, αρνείται δε να υιοθετήσει ουσιαστικές λειτουργικές προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΙΝΑΛ για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων.

– Συνεχίζει να εμπαίζει η κυβέρνηση τους 70.000 συνταξιούχους στους οποίους έχουν λανθασμένα επιβληθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις σε αναδρομικά ποσά πρότερης περιόδου. Παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για νομοθετική ρύθμιση προστίμων και προσαυξήσεων καθώς και παροχής δυνατότητας υποβολής τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων ανά έτος, η Κυβέρνηση προχώρησε με ανάλγητο τρόπο με δύο τροπολογίες – μια τον Φεβρουάριο και μια πρόσφατη μόνο στην παράταση της προθεσμίας εκκαθάρισης, παρατείνοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των συνταξιούχων.

– Τιμωρεί η Κυβέρνηση 113.000 συνταξιούχους μη αποδίδοντάς τους για πάνω από ένα χρόνο το βοήθημα της ψευδεπίγραφα λεγόμενης από την προηγούμενη κυβέρνηση “13ης σύνταξης”.

  • Συνεχίζει η Κυβέρνηση την πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων να παρακρατεί στον ΕΦΚΑ το ανερχόμενο σε 30 εκατομμύρια ποσό από παρακρατήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στερώντας τους το δικαίωμα για ολιγοήμερες διακοπές σε μια περίοδο που παράλληλα υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη ενίσχυσης της εγχώριας τουριστικής κίνησης.
  • Για πάνω από 3 έτη καθυστερεί η απόδοση των εξόδων κηδείας σε 46.752 αιτήσεις του ΟΓΑ, τα δε παραστατικά εκκαθάρισης πρόσφατα ταξιδεύουν σε τσουβάλια από τις κεντρικές υπηρεσίες προς τις περιφερειακές και τούμπαλιν.
  • Συνεχίζει η Κυβέρνηση την απαράδεκτη τακτική της προηγούμενης με την μη έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων μετά την κατάργηση των αρχικών με τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, κρατώντας τους συνταξιούχους στο σκοτάδι σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών που καθορίζουν το ποσό της επαναϋπολογισθείσας σύνταξής τους.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός . Οι συνταξιούχοι που αποτέλεσαν το κύριο θύμα των μνημονιακών πολιτικών και της δημοσιονομικής προσαρμογής με κόστος πάνω από 68 δις ευρώ επί δεκαετία απαιτούν σεβασμό, λύση των προβλημάτων και όχι καθημερινή επικοινωνιακή κοροϊδία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η πορεία προς την Συνδιάσκεψη: Δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση για την πρωτοβάθμια ΥγείαΙσχυρός συμβολισμός η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας