Σε Ανακοινώσεις

Κοινή Ανακοίνωση Τομέων Υγείας, Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στην Κέα

Εδώ και 4 μέρες που το δουλεμπορικό προσάραξε στην Κέα, 190 άνθρωποι (123 άντρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά) είναι στοιβαγμένοι σε ένα παροπλισμένο ξενοδοχείο και θα κρατηθούν στο νησί τουλάχιστον για 14 ημέρες καραντίνα, λόγω κορωνοϊού.

Το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού που είναι στελεχωμένο με έναν επιμελητή γενικής Ιατρικής και δύο αγροτικούς γιατρούς, καλείται να αντιμετωπίσει υγειονομικά και τους νεοαφιχθέντες και τους μόνιμους κατοίκους. Τα νησιά είναι ανοχύρωτα. Η Κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεση λύση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Απαιτούνται γενναία μέτρα κατά του κορωνοϊού στις φυλακέςΑνακοίνωση Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής για τους εργαζόμενους στον τομέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς Στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα μας και όχι μόνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, ανάμεσα στους συμπολίτες μας που καθημερινά με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας συνεχίζουν να εργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού, βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όλοι οι εργαζόμενοι στο κλάδο αυτό, με αυταπάρνηση και με προσωπική έκθεση στον κίνδυνο για την υγεία τους, καθημερινά, προσπαθούν να διευκολύνουν τους συμπολίτες μας που συνεχίζουν κι αυτοί να εργάζονται, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους με κύριο μέλημα την ασφαλή μεταφορά όλων. Τους αξίζει η αναγνώριση και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας. Είναι αυτονόητο ότι και η πολιτεία οφείλει κατ’ ελάχιστο να αναγνωρίσει και αυτή με τη σειρά της το έργο τους, έμπρακτα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, ως ελάχιστη ανταπόδοση της καθημερινής προσφοράς τους στη διάρκεια αυτών των έκτακτων καταστάσεων. Τέλος, οφείλουμε όλοι εμείς να σεβαστούμε και να διευκολύνουμε το έργο τους, αποδεχόμενοι την ατομική μας ευθύνη, ώστε να μετακινούμαστε με την ανάλογη σύνεση και επιμέλεια, προστατεύοντας τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Μένουμε σπίτι όσοι δεν έχουμε σοβαρό λόγο μετακίνησης.