Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ

ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Γ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ «NEWS 943 FM»

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΣΧΟΒΑ

  • Για την  «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» από τον κ. Τσίπρα

Η δήλωση του κ. Τσίπρα προχθές αποτελεί ουσιαστικά ομολογία της πλήρους αποτυχίας του αρχικού σχεδίου του ρεσάλτου στην παράταξη μας. Είναι η επιβεβαίωση και από τον ίδιο ότι  έτσι  δεν κάνει «ταμείο» παρά μόνο  περισυλλογή από τα αζήτητα στελεχών που αξιολογήθηκαν και απερρίφθησαν  στο κόμμα μας. Βγήκε λοιπόν με την ούρα στα σκέλια – μετά και το ξύλο που έφαγε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος του -,  να κάνει «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» στα κόμματα λέει του προοδευτικού χώρου.   Να συγκροτήσουν δήθεν ένα μέτωπο ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό και στην Ακροδεξιά. Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει είναι ότι καλεί στην πραγματικότητα για ένα μέτωπο εναντίον του εαυτού του. Γιατί αυτός είναι που ασκεί  εδώ και 4 χρόνια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και κυβερνά με ακροδεξιά βαρίδια.  Όταν μετά τις εκλογές ο προοδευτικός χώρος θα απαλλαγεί  από τον Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου, που ευτελίζει κάθε αρχή και αξία της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, σε όσα στελέχη τους έχουν διατηρήσει προοδευτικά αντισώματα και δεν αλλοτριώθηκαν σε αυτό το βάλτο του καθεστωτικού τυχοδιωκτισμού, οι πόρτες του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ανοιχτές.

  • Για την εκτίμηση Βερναρδάκη ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει στη Βουλή

Ο Βερναρδάκης ό, τι και να λέει σε σχέση με εκτιμήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων, δεν έχει καμία σημασία. Ο άνθρωπος δεν έχει εκλεγεί ποτέ ούτε στο ενοριακό συμβούλιο της γειτονιάς του, όποτε εξετέθη στην λαϊκή κρίση, αποδοκιμάστηκε. Αλλά και όλες του οι εκτιμήσεις, είτε ως επαγγελματία δημοσκόπου, είτε ως πολιτικού σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έχουν διαψευστεί. Εγώ, λοιπόν, θέλω να απευθύνω μία δημόσια πρόσκληση-πρόκληση. Ας διαλέξει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας όποια πόλη της Ελλάδος θέλει, όποια μέρα και όποια ώρα θέλει, να κάνουμε δύο παράλληλες και ταυτόχρονες εκδηλώσεις. Μία του Κινήματος Αλλαγής με ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά και μια των ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιών –  Γυρολόγων με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Να μετρήσουμε  την προσέλευση του κόσμου  και μετά ξανασυζητάμε….

  • Για τις εκθέσεις της Ε.Ε για την οικονομία.

Οι εκθέσεις της Ε.Ε χτυπούν ηχηρά καμπανάκια. Καμπανάκια που ξυπνούν από το όνειρο όσους πολίτες, είτε λόγω καλοπιστίας είτε από την ανάγκη μετά από τόσα δύσκολα χρόνια να πιαστούν από κάτι ελπιδοφόρο, αγόρασαν και αυτό το νέο παραμύθι του κου Τσίπρα. Και διαπιστώνουν ότι έξι μήνες μετά από τις 20 Αυγούστου που πήγε στην Ιθάκη να αναγγείλει υποτίθεται το τέλος των μνημονίων, ότι έπρεπε μάλλον να πάει στο Ζάλογγο. Όλα τα νομοσχέδια – 120 δόσεις, κόκκινα δάνεια, κατώτατος μισθός, κ.ο.κ –  πάνε για έγκριση, τροποποιούνται, επανέρχονται.  Ο έλεγχος και η επιτροπεία της χώρας καλά κρατεί. Αλλά και οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας χτυπούν δυστυχώς καμπανάκια, ότι υπάρχουν κίνδυνοι για νέες περιπέτειες της χώρας. Κίνδυνοι που ενισχύονται από την πόλωση και τον διχασμό που τροφοδοτούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

  • Για την επόμενη μέρα στη χώρα

Αυτή η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και το  Κίνημα Αλλαγής, εμπεριέχει μια   παραδοχή που εμείς  αμφισβητούμε, ένα λάθος  και μια κραυγαλέα αντίφαση.  Η παραδοχή είναι ότι το πραγματικό δίλημμα για την χώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Εμείς το απορρίπτουμε αυτό το δίλημμα, γιατί οι δύο πολιτικοί χώροι αυτοί και τα δύο πολιτικά πρόσωπα, είναι οι δύο όψεις του συντηρητισμού στη χώρα. Δεν είναι αντιπαραθετικά, διότι οι πολιτικές που άσκησε   ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές που διακηρύττει η   ΝΔ δεν έχουν επί της ουσίας διαφορά. Το λάθος είναι ότι η συζήτηση αυτή γυρίζει γύρω από το ποιοι και με ποιους θα κυβερνήσουν τη χώρα και όχι τι θα κάνουν για την χώρα. Το θέμα όμως δεν είναι από ποιους θα απαρτίζεται η επόμενη κυβέρνηση, αλλά τι θα κάνει. Η αντίφαση είναι ότι ενώ κάποιοι επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις και διατυπώνουν την βεβαιότητα ότι ο δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα επικρατήσει,  την ίδια στιγμή , οι ίδιοι άνθρωποι,  δεν ρωτάνε τι θα κάνουν αυτά τα 2 κόμματα την επόμενη ημέρα και ρωτάνε εμάς. Είναι δυνατόν να στέκει μια τέτοια συζήτηση; Εμείς είμαστε πάρα πολύ καθαροί. Εμείς έχουμε τη δική μας πρόταση, ζητάμε  ισχυρή και καθαρή εντολή από τους πολίτες, ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής διαδικασίας να βάλουμε όλους ενώπιον των ευθυνών που θα έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός.

  • Για το πρόγραμμα της ΝΔ

Ο κύριος Μητσοτάκης αυτό που προτείνει στον ελληνικό λαό είναι μια πολιτική, η οποία υπόσχεται ανάπτυξη με όρους ασύδοτης αγοράς. Μια αγορά που θα λύσει ως δια μαγείας υποτίθεται όλα τα προβλήματα, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν ανάγκες στήριξης της κοινωνίας, της κοινωνικής συνοχής, των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό είναι μια συνταγή καταδικασμένη σε αποτυχία. Ο ένας ο κ.Τσίπρας  απέδειξε ότι δεν μπορεί να βάλει μπροστά την οικονομία και αντιλαμβάνεται το κοινωνικό κράτος με επιδόματα πελατειακής παλαιοκομματικής λογικής και ο κ. Μητσοτάκης, πιστός και δέσμιος των συντηρητικών πολιτικών αποθεώνει την ελεύθερη οικονομία , χωρίς όρους και κανόνες και παραπέμπει όλα τα άλλα θέματα στον κοινωνικό αυτοματισμό. Όσοι αντέξουν, άντεξαν, όσοι δεν άντεξαν, τι να κάνουμε, λυπούμαστε, πάμε παρακάτω. Εμείς, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι και την οικονομία ξέρουμε να βάζουμε μπροστά και ευημερία δημιουργούμε και ισχυρές πολιτικές αναδιανομής και στήριξης των πιο αδύναμων εφαρμόζουμε. Αυτό μας διαφοροποιεί και από τους δύο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

fofi-gennimata-ert3ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ